(Winkel)dief aangehouden Pijnacker | Regio15.nl

(Winkel)dief aangehouden Pijnacker

Straatschoffie-KOPt-Straatschoffie-6Pijnacker - Er waren eens twee winkeldieven die hun 'edele ambacht' op de Ackershof uitoefenden.


Helaas (voor deze beiden heren althans) hadden zij nog niet al te veel 'werk'ervaring en werden zij na hun vlucht al snel gespot. Tijdens de aanhouding van één van de twee werd deze in de boeien geslagen. Op de één of andere manier wist deze verdachte echter te ontsnappen. Inderdaad: met de handen geboeid op de rug.

Ook zijn maatje wist uit de handen van de politie te blijven.

Maar de politie in Pijnacker is niet voor één gat te vangen. Er werden veel mensen en materieel ingezet, alsmede een politiehelikopter. Ook vroeg de politie de hulp in van het publiek met behulp van Burgernet. Na een niet zo alledaags bericht: 'Diefstal,  gezocht: 1 man met handboeien om op rug', werd één van de twee al snel gezien.

Nabij het Corry Besselingplantsoen wisten toegesnelde agenten deze verdachte te onderscheppen; dat betrof niet degene die al in de handboeien liep. Ook deze verdachte was echter net als de politie niet voor één gat te vangen. Er moest daarom een beet van een politiehond aan te pas komen om hem onder bedwang te krijgen. Door ander toegesneld politiepersoneel is deze verdachte naar het bureau afgevoerd.

Naar de andere verdachte wordt nog steeds gezocht. Kijk hier voor het persbericht met het hele (volledige) verhaal.

Bent u getuige geweest van de achtervolging of de ontsnapping van de verdachte? Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de verdachte? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Pijnacker-Nootdorp via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Update 10 april: de politie heeft op donderdag 10 april in een woning in Schiedam de tweede verdachte - die was gevlucht met de handboeien nog om - aangehouden.

Foto's: Jonathan van Bruin

w-Straatschoffie-2

w-Straatschoffie-3

w-Straatschoffie-4

w-Straatrover opgepakt in Pijnacker-12

w-Straatschoffie-5

w-Straatschoffie-6

w-Straatschoffie-7

w-Straatschoffie-8

w-Straatrover opgepakt in Pijnacker-22

w-Straatrover opgepakt in Pijnacker-25

w-Straatrover opgepakt in Pijnacker-26

w-Straatrover opgepakt in Pijnacker-27