Aanhoudingsschot Den Haag na steekincident Delft | Regio15.nl

Aanhoudingsschot Den Haag na steekincident Delft

20140803-pletterijstraat-kopt-PEEN0759Delft /Den Haag - De politie heeft vanavond in de Pletterijstraat in Den Haag geschoten bij de aanhouding van drie verdachten van een steekpartij, eerder vanavond in Delft.


Zowel bij het steekincident in Delft als bij de aanhouding in Den Haag viel een gewonde.

Rond tien uur vanavond vond er een incident plaats nabij de IKEA aan de Olof Palmestraat in Delft. Twee mannen werden daar door een groepje mannen bedreigd; hierbij zou een vuurwapen zijn gezien.

Nadat één van de twee, een 47-jarige Nootdorper, in zijn hand was gestoken door iemand uit het groepje, ging dit groepje er vandoor. Zij zijn in een auto gestapt en zijn in de richting van Den Haag gevlucht. Het neergestoken slachtoffer raakte licht gewond.

Niet veel later werd de auto van de vluchters in Den Haag opgemerkt door politie-eenheden en is staande gehouden in de Pletterijstraat. Hier zijn de verdachten op de hoek met de Scheldestraat met behulp van de zogenaamde 'uitpraatprocedure' uit de auto gehaald. De politie heeft hierbij een waarscguwingsschot gelost en was uiteindelijk genoodzaakt een gericht schot te lossen op één van de verdachten, een 20-jarige man uit Veenhuizen. Deze werd in zijn been geraakt.

Ambulancepersoneel heeft de neergeschoten verdachte ter plaatse onderzocht en heeft deze onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd. Zowel de gewonde man als de twee andere mannen, een 23-jarige en een 24-jarige Hagenaar, zijn aangehouden. De twee laatstgenoemden zijn overgebracht naar het bureau en zitten in 'beperkingen'.

In de Pletterijstraat en directe omgeving is een Plaats Delict afgezet om sporenonderzoek te kunnen doen. Omdat de politie heeft geschoten en hierdoor een gewonde is gevallen, doet de Rijksrecherche onderzoek naar het incident.

Video: Ferrie van der Geer


Foto's: Robert Johnson en Rene Hendriks

w-DSC 3796

w-PEEN0747

w-PEEN0743

w-PEEN0759

w-DSC 3825

w-PEEN0764

w-DSC 3848