Politie schiet bewapende man in been | Regio15.nl

Politie schiet bewapende man in been

Vredeoord-KOPt-Vredeoord-4-TDen Haag - Politieagenten hebben vanavond rond kwart voor zeven een verwarde man, die in bezit was van een vuurwapen, neergeschoten.


Agenten kregen omstreeks kwart voor zeven de melding dat een man in een woning aan het Vredeoord zichzelf wat aan wilde doen en dat hij in het bezit van een vuurwapen was.

In het portiek troffen agenten een 49-jarige Hagenaar aan. Hij luisterde niet naar sommaties van de politie om zijn wapen weg te leggen. Hij vormde hierdoor een gevaar voor zijn omgeving en de aanwezige agenten. Hierdoor moest de politie noodgedwongen vuurwapengeweld gebruiken om de man onder controle te krijgen.

Om de man de nodige zorg te kunnen verlenen is een ambulance met spoed ter plaatse gevraagd. Het ambulancepersoneel heeft de man gestabiliseerd en deze is later met spoed (A1) vervoerd naar het ziekenhuis.

De recherche van bureau Beresteinlaan heeft de zaak in onderzoek. Zo nodig worden zij bijgestaan door de rijksrecherche, die op de hoogte wordt gesteld bij vuurwapengeweld door politieagenten.

Medewerkers van Forensische Opsporing van de Eenheid Rotterdcam van de politie voeren het technische onderzoek uit.

Video: Nick van der Toorn/Tim de Kleyn 

Foto's: Tim de Kleyn en Nick van der Toorn

w-Vredeoord-1-N

w-Vredeoord-2-N

w-Vredeoord-1-T

w-Vredeoord-3-N

w-Vredeoord-2-T

w-Vredeoord-3-T

w-Vredeoord-4-N

w-Vredeoord-4-T

w-Vredeoord-5-N

w-IMG 7823

w-IMG 7829

w-TDK 1434

w-TDK 1447