Het is 'bal' na afloop van de kermis

Den Haag - Tegen het einde van de kermis op het Lange en Korte Voorhout heeft de politie groepen jongeren uit elkaar gedreven.

De groep was afkomstig van de kermis en had daar gevochten. Toen zij niet weg wilde gaan, greep de politie in. Ze formeerden een linie en dreven de groep met een aantal charges en met behulp van wapenstokken richting de Bosbrug en het Malieveld. Tussen de charges door keerden een aantal jongeren terug en daagden de politie uit, waarna een volgende charge volgde.

Eenmaal op het Koekamp aangekomen begon de groep met stenen en kiezels naar de politie te gooien die daar op het tramspoor liggen. Omdat de politie daar niet op gekleed was (hoofdbescherming) trok de politielinie zich terug. Na enige tijd verspreidde de groep zich weer. Intussen werd de kermis iets eerder dan gepland (rond 22:45) op last van de politie gesloten.

Een aantal feestgangers die via het Centraal Station naar huis wilden gaan, werden daar staande gehouden en gecontroleerd. Enkelen daarvan werden ook aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Video: Rene Hendriks

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Foto's: Donny Kooistra, Lars Koeze, Rene Hendriks, Bob van Keulen
w IMG 4502 1

w IMG 4519 1

w PEEN7269

w IMG 1754

w PEEN7274

w IMG 1761

w PEEN7279

w PEEN7286

w PEEN7297

w IMG 0932

w IMG 0931