Politie schiet man neer bij aanhouding | Regio15.nl

Politie schiet man neer bij aanhouding

KOP 3119t-IMG 3104Zoetermeer - De politie heeft vannacht op de Engelandlaan een man neergeschoten bij zijn aanhouding.


De politie had informatie dat de man gewapend met een mes in zijn auto op weg was naar het centrum van Zoetermeer om daar iemand neer te steken. Politiemensen hielden de auto even na één uur staande op de Engelandlaan.

Tijdens de zogenaamde 'uitpraatprocedure', waarbij politiemensen met getrokken pistolen de verdachte uit zijn auto praatten, reageerde de man agressief en volgde hij op enig moment de instructies van de politie niet op. Hierop is op de man geschoten en raakte hij gewond.

De verwondingen waren van dien aard dat naast een ambulance ook de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam ter plaatse is gekomen. Nadat het medisch personeel de man had gestabiliseerd, is deze per ambulance naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam vervoerd. De arts van het MMT is met de ambulance meegereden. De traumahelikopter is naar het EMC gevlogen om de arts van het MMT weer op te halen.

Op de Engelandlaan is een Plaats Delict afgezet door de politie. Rechercheurs van Bureau Forensische Opsporing doen daar onderzoek. Ook de Rijksrecherche is bij het onderzoek betrokken.

Video Dejan Jeremic en Tim de Kleyn

Foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 3104

w-IMG 3109

w-IMG 3119

w-IMG 3123

w-IMG 3132

w-IMG 3144

w-IMG 3147