Graafmachine te water Rijksstraatweg | Regio15.nl

Graafmachine te water Rijksstraatweg

Den Hoorn - Een graafmachine 'op weg naar een klusje' zal daar vandaag niet meer aankomen.


Op de Rijksstraatweg moest de machinist uitwijken voor een lijnbus. De graafmachine kwam daarbij met twee wielen in de berm terecht, raakte stuurloos, en kwam uiteindelijk op zijn kop in het water terecht. De lijnbus is doorgereden.

De machinist raakte niet gewond; hij kon nog snel uit de cabine springen. Voor de graafmachine is het vervelender; die zitten tegenwoordig ook aardig vol met allerhande electronica en dat wordt er niet beter op als dat een paar uur in het water ligt.

Bovendien zit een graafmachine vol met allerhande soorten olie. Een deel daarvan is in het water terecht gekomen. Om dat op te ruimen is de firma Ecoloss ter plaatse gekomen.

Berger Vreugdenhil heeft met twee bergingsvoertuigen de graafmachine uit het water gehaald. De graafmachine is voorlopig niet meer bruikbaar, o.a. de hydrauliek is buiten gebruik. De machine is op een trailer getrokken en afgevoerd.

De vaart zal enkele dagen afgesloten zijn in verband met de vervuiling. Het komt overignes meer voor dat dergelijke graafmachines in de sloot terecht komen.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w IMG 8178

w IMG 8174

w IMG 8155

w IMG 8172

w IMG 8182

w IMG 8202

w IMG 8204

w IMG 8208

w IMG 8213

w IMG 8224

w IMG 8237

w IMG 8240

 w IMG 8242