Verdachte steekpartij crasht tegen fontein | Regio15.nl

Verdachte steekpartij crasht tegen fontein

FonteinKop SBF 1589t-Fontein SBF 1605Den Haag - Hulpdiensten werden omstreeks kwart voor zes vanmorgen gealarmeerd voor een aanrijding, waarbij een automobilist op het Vaillantplein tegen de fontein aan was gereden.


Twee ambulances kwamen ter plaatse en de brandweer werd gealarmeerd voor een mogelijke beknelling. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek het slachtoffer te voldoen aan het signalement van de dader van een eerder plaatsgevonden steekincident op de Koningstraat. Hij was zodanig zwaargewond, dat hij zo snel mogelijk naar het ziekenhuis vervoerd moest worden.

Eerder die vroege ochtend reed een 41-jarige Hagenaar over de Koningstraat toen hij plots werd aangereden door een andere auto. Beide bestuurders stapte uit om verhaal te halen. Direct ontstond er een handgemeen waarbij de 41-jarige Hagenaar werd gestoken door de man die hem zojuist had aangereden. Hierna reed de dader weg in de richting van de Parallelweg. Het signalement van de man die later tegen de fontein op het Vaillantplein botste, kwam dus overeen met dat van de dader van de steekpartij.

Het 41-jarige slachtoffer van de steekpartij liep zelfstandig naar politiebureau Hoefkade. Vanaf daar werd hij door de ambulancedienst vervoerd naar het ziekenhuis.

Waar de brandweer in soortgelijke gevallen eerst het dak van het voertuig zou open knippen, werd het slachtoffer nu middels "scoop and run" zo snel mogelijk op een wervelplank uit de auto gehaald en met spoed naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd.

De verkeerspolitie onderzoekt de toedracht van het ongeval. De recherche van bureau Hoefkade doet onderzoek naar het steekincident.

Video: Sander Paardekooper


Foto's: Sander Paardekooper en Ruben van Essen

w-Fontein SBF 1589

w-Vaillantplein-1

w-Vaillantplein-7

w-Vaillantplein-2

w-Fontein SBF 1594

w-Vaillantplein-4

w-Fontein SBF 1605

w-Vaillantplein-5

w-Vaillantplein-6