Gewonden bij aanrijding tussen bus en tram | Regio15.nl

Gewonden bij aanrijding tussen bus en tram

Kop-Westlandset-IMG 3159Delft - Bij een aanrijding op de Westlandseweg tussen een bus en tram zijn twee gewonden gevallen.


Rond half twee kwamen een bus van Veolia en een tram van de HTM in botsing met elkaar. Door de noodstop van de tram en de aanrijding raakten twee inzittenden van de tram lichtgewond. Zij zijn onderzocht door het ambulancepersoneel en later vervoerd naar het ziekenhuis. 

De brandweer heeft in samenwerking met de HTM de bovenleiding van de tram spanningsloos gemaakt. De bovenleiding en stroomafnemer hebben namelijk door de aanrijding wat schade opgelopen. Ook van de bus zijn enkele onderdelen uitgeschakeld in verband met de aardgasinstallatie. Vanwege de hoeveelheid personeel wat voor deze acties noodzakelijk is, werd opgeschaald naar 'middel hulpverlening'.

Op de Westlandseweg één rijbaan tijdelijk afgesloten voor het verkeer; dit leidt niet tot grote verkeershinder. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) zal onderzoek gaan doen naar de toedracht van de aanrijding. Daarna kunnen de bus en tram weggesleept worden en de eventuele schade aan de bovenleiding gerepareerd worden.

Video: Ferrie van der Geer

Video: Nick van Mourik

Foto's: Dejan Jeremic en Ferrie van der Geer

w-IMG 3158

w-IMG 3159

w-IMG 3161

w-IMG 3167