Pijlwagen aangereden bij wegwerkzaamheden A4 | Regio15.nl

Pijlwagen aangereden bij wegwerkzaamheden A4

A4t-A4-2Den Haag - Een busje is vanmorgen op de A4 ter hoogte van knooppunt Ypenburg tegen een pijlwagen gebotst.


De meest linker rijstrook van de hoofdrijbaan van de A4, in de richting van Leidschendam, was afgesloten voor wegwerkzaamheden. Deze afzetting begon bij deze pijlwagen en er gold bovendien een snelheidsbeperking.

Door nog onbekende oorzaak botste desondanks een personenbusje met negen inzittenden tegen de pijlwagen. Het busje kantelde en kwam op zijn zijkant naast de pijlwagen terecht. Meteen werd er door getuigen 1-1-2 gebeld. Gezien de aard en de ernst van de melding en het feit dat er in totaal 9 personen in het busje zaten, werden naast meerdere ambulances ook de brandweer en het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam gealarmeerd. Het MMT is met de auto ter plaatse gekomen.

Brandweerpersoneel heeft de ambulancedienst geholpen met het bevrijden van meerdere slachtoffers. Uiteindelijk zijn er vijf personen naar het ziekenhuis overgebracht, waarvan er één zwaar gewond was. De MMT-arts is met één van de ambulances meegereden om het slachtoffer ook onderweg van de nodige hulp te kunnen voorzien.

De Verkeerspolitie zal in samenwerking met de verkeers ongevallen analysten onderzoek doen naar de aanrijding om zo de oorzaak te kunnen achterhalen. Het bestelbusje en de pijlwagen zijn naar het bureau Zichtenburg overgebracht.

De A4 was ten tijde van het ongeval en de afhandeling hiervan in zijn geheel afgesloten in de riching van Leidschendam. Ook de naastgelegen oprit was afgesloten om de hulpverleners genoeg ruimte te kunnen geven. De verkeershinder was minimaal omdat verkeer maar een klein stukje moest omrijden.

Naar verwachting blijft de A4 in de richting van Amsterdam tot ongeveer 10:30 afgesloten voor het verkeer.

De bestuurder van het busje, een 48-jarige Hagenaar, is aangehouden terzake van artikel 6 van de Wegenverkeerswet.

Een paar weken geleden, op 24 juli, was er ook een aanrijding waarbij de bestuurder de pijlwagen mogelijk te laat heeft gezien.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Ruben van Essen

w-A4-1

w-A4-2

w-A4-3

w-A4-4

w-A4-5

w-A4-6

w-IMG 8620

w-A4-8

w-A4-9

w-IMG 8628

w-A4-10

w-A4-11

w-IMG 8636