Bewoonster gered door kordaat optreden omstanders | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Bewoonster gered door kordaat optreden omstanders

gentiaan

th-IMG_5074Den Haag - Door kordaat optreden van omstanders is vrijdagmiddag een vrouw uit haar brandende woning gered.Rond 15.00 uur brak er brand uit in een woning aan het Gentiaan, in de wijk 'Biesland'. Hierop werden brandweereenheden van de kazernes Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Den Haag-Leidschenveen ter plaatse gestuurd.

De buurvrouw hoorde de rookmelder afgaan en bedacht zich geen moment. Tezamen met een toegesnelde EHBO-docente, die in een nabijgelegen school instructie aan het geven was, heeft zij de bewoonster van het pand uit haar huis gehaald.

Bij de brand kwam veel rook vrij. In verband met de inzet van beide tankautospuiten heeft de brandweer opgeschaald naar 'middelbrand'. Na ongeveer een half uur kon het sein 'brand meester' gegeven worden.

De bewoonster van het pand is door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Voor een aanwezige kat kwam de hulp te laat; deze is door de brand overleden. De hond van de bewoonster heeft de brand overleefd en is door de dierenambulance opgevangen.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Zie hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Foto's: Fred Wolters

IMG_5071

IMG_5073

IMG_5074

IMG_5084

IMG_5088

IMG_5090

IMG_5093

IMG_5091