Middelbrand in portiekwoning Goeverneurlaan | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Middelbrand in portiekwoning Goeverneurlaan

Gouv-KOPGouv-ThumbDen Haag - Bij een brand in een portiek aan de Goeverneurlaan is een woning voorlopig onbewoonbaar geraakt.Drie andere woningen hebben roet- en waterschade opgelopen. Twee bewoners zijn met verschijnselen van rookinhalatie naar het ziekenhuis vervoerd.

De brand op de tweede verdieping werd even na 23.00 uur gemeld. De brandweer had de brand snel onder controle, maar heeft wel opgeschaald naar 'middelbrand'.

In totaal zijn acht woningen ontruimd, waarvan er vier na enige tijd weer zijn vrijgegeven door de brandweer. De andere vier woningen hadden in meer of mindere mate last van roet- en waterschade. Deze bewoners hebben de nacht elders doorgebracht.

Twee katten en een hond zijn tijdelijk opgevangen door de dierenambulance. De oorzaak van de brand is onbekend; hiernaar wordt een nader onderzoek verricht. Stichting Salvage helpt de gedupeerden bij de afhandeling van de schade.

Medewerkers van bureau Forensische Opsporing hebben op voorhand een technisch onderzoek uitgevoerd in het getroffen pand. Het is niet bekend wat hun bevindingen zijn.

Video: Ferrie van der Geer


Foto's: Robert Johnson en Ruben van Essen

Gouveneurlaan1

Gouveneurlaan7

Gouveneurlaan10

Gouveneurlaan13

Gouveneurlaan15

Gouveneurlaan17

Gouveneurlaan18

Gouveneurlaan19

WRE-IMG 0402

WRE-IMG 0405

WRE-IMG 0421

WRE-IMG 0426

WRE-IMG 0428