Middelbrand Neptunusstraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Middelbrand Neptunusstraat

20121216-neptunusstraat-kopt-IMG 0008Den Haag - Vanavond heeft er brand gewoed bij verzorgingstehuis 'De Thuishaven' aan de Neptunusstraat in het stadsdeel Scheveningen.


Rond kwart voor tien kwam er bij de alarmcentrale van de brandweer een automatische brandmelding binnen vanuit het verzorgingstehuis 'De Thuishaven' aan de Neptunusstraat. Hierop is de tankautospuit van kazerne Scheveningen ter plaatse gegaan.

Bij aankomst bleek dat de brand was ontstaan in een bouwdeel waar een verbouwing plaatsvond. Er was veel rook te zien. Daarop is er een melding 'binnenbrand' aangemaakt en zijn nog een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse gegaan.

Na onderzoek bleek dat de brand was ontstaan in de technische ruimte; vermoedelijk door kortsluiting. Bewoners van het aangrenzende Parnassia die woonachtig zijn op dezelfde verdieping, zijn door de bedrijfshulpverlening, politie en brandweer verzocht naar een gezamenlijke ruimte op die verdieping te gaan. De bewoners van de overige verdiepingen konden in hun kamer blijven.

Omstreeks tien over tien is het sein 'brand meester' gegeven. De brandweer heeft vervolgens alle ruimtes geventileerd en gecontroleerd.

Een aantal bewoners is voor alle zekerheid onderzocht door een verpleegkundige van de ambulancedienst, maar niemand hoefde te worden vervoerd.

Foto's: Shane Alders en Eyelogic

w-IMG 7750

w-IMG 7765

w-IMG 7780

w-IMG 0008

w-IMG 0018

w-IMG 0022

w-IMG 0024