Brandstichting achter gesloten garagedeur | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brandstichting achter gesloten garagedeur

KOP Jan 8201t-JAN 8203

Den Haag - De brandweer heeft vannacht grote moeite gehad om een voertuigbrand in een afgesloten parkeergarage te bereiken.


Omstreeks kwart over elf brak er als gevolg van brandstiching brand uit in een voertuig, dat geparkeerd stond in een parkeergarage aan de Jan Blankenstraat.

De bemanning van het eerste brandweervoertuig dat aankwam ontdekte dat de brand in de garage op niveau -1 was. De brand veroorzaakte direct al veel rook. Daarom werd er vrij snel 'middelbrand' gemaakt, om meer personeel ter plaatse te krijgen. Niet veel later is nog opgeschaald naar 'grote brand'; bij de brandbestrijding zijn dus drie tankautospuiten ingezet.

Toen de brandweer wilde aanvangen met de brandbestrijding werd de weg naar de brand belemmerd door een gesloten garagedeur. Deze kon niet gemakkelijk worden geopend. Met behulp van hydraulisch gereedschap wist de brandweer deze garagedeur te openen.

Om te voorkomen dat de rook een gevaar zou worden voor de bewoners van de drie bovenliggende woonlagen, werden zij uit voorzorg geëvacueerd. Toen na een controle van de woningen op aanwezigheid van koolmonoxide (CO) bleek dat er geen gevaar meer was, konden de bewoners weer terug naar huis. Door de grootte van de garage kostte het aanzienlijke moeite om deze weer rookvrij te krijgen.

In de parkeergarage stonden ongeveer vijftig voertuigen. Deze liepen rook- en roetschade op.

Persoonlijke ongevallen hebben zich niet voorgedaan.

Foto's en video: Eyelogic

w-JAN 8197

w-JAN 8170

w-JAN 8176

w-JAN 8203

w-JAN 8208