Middelbrand door elektrische fiets | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Middelbrand door elektrische fiets

20121224-Esdoornt-Esdoorn TDK 8450Naaldwijk - Een brand met een niet alledaagse oorzaak, vanochtend op de Esdoorn.


De bewoonster van een flatwoning werd rond tien voor acht gewekt door een brandmelder in haar huis en toen bleek de gehele woning onder de rook te staan. Oorzaak was een eletrische fiets die in de keuken stond en waarvan de accu spontaan was gaan ontbranden.

De brandweer werd gebeld en hierop zijn tankautospuit en hoogwerker van kazerne Naaldwijk en tankautospuit kazerne Honselersdijk ter plaatse gegaan. De melding was dat er nog mensen in de woning aanwezig waren.

Bij het uitbreken van de brand waren de bewoners in slaapkamer op de bovengelegen verdieping. Door de brand en rook was het niet mogelijk de woning te verlaten. De brandweercentralist heeft de bewoners instructies gegeven en gerust weten te stellen.

Omdat er nog bewoners in de woning waren is opgeschaald naar 'middelbrand'. Moeder en zoontje zijn door brandweerlieden met behulp van een ladder uit de woning gehaald. Beiden zijn voor onderzoek per ambulance naar het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag vervoerd. De brandweer heeft de fiets naar buiten gebracht en heeft de woning geventileerd.

Tijdens de brand werden de drie omliggende woningen uit voorzorg ontruimd. De bewoners zijn later naar hun woningen teruggekeerd.

De woning heeft aanzienlijke rook- en roetschade opgelopen. Een coördinator van Stichting Salvage is ter plaatse geweest om te helpen bij de afhandeling van de schade. Team Brandonderzoek doet onderzoek naar het ontstaan van de brand.

Video: Tim de Kleyn

Foto's: Ricardo Bonsang en Tim de Kleyn

w-DSC 4795

w-DSC 4807

w-Esdoorn DSC 0539

w-Esdoorn TDK 8457

w-Esdoorn TDK 8458

w-Esdoorn TDK 8465