Middelbrand in slooppanden Delft | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Middelbrand in slooppanden Delft

20121230-proftelderslaan-kopt-IMG 0088

Delft - Vanmorgen rond acht uur brak door onbekende oorzaak brand uit in sloopwoningen aan de Professor Telderslaan.


Over de breedte van twee portieken is de hoogste bouwlaag uitgebrand. Niemand raakte bij deze brand gewond.

De brand werd ontdekt door mensen aan de overkant van de leegstaande woningen. Toen de brandweer er eenmaal was, werd duidelijk dat meerdere eenheden nodig waren voor de bestrijding van de brand. Er is dan ook opgeschaald naar 'middelbrand'.

Omdat het slooppanden zijn en er daardoor geen levensbelangen of het behoud van dierbare bezittingen op het spel staan, is gekozen voor een ‘defensieve’ aanpak.  Dat wil zeggen dat de brandweer minder risico’s neemt, door van buiten naar binnen te werken. Eerst de buitenste grenzen van de brand bepalen en bewaken en vervolgens daarvandaan de brand opsluiten en kleiner maken.

Na onderzoek en contact met de sloper is het risico van asbestverspreiding uitgesloten. Bij deze brand kwam dus geen asbest vrij in de lucht.

Zodra de brand volledig gedoofd is worden de portieken weer overgedragen aan de woningbouwvereniging. Vanaf vanavond wordt naar verwachting beveiliging ingezet om een herhaling te voorkomen.

Eerder vannacht is de brandweer ingezet bij een kleinere brand verderop in de straat. Daar kon de brand, die overigens ook in de top van de woning woedde, met minder eenheden en sneller bestreden worden. Ook daar deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en kwam er geen asbest vrij.

De politie heeft een 37-jarige Delftenaar aangehouden als verdachte van het stichten van deze brand.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Eyelogic en Anouk Krempel

w-DSC06341

w-DSC06406

w-DSC06423

w-IMG 0041

w-IMG 0043

w-IMG 0047

w-IMG 0056

w-IMG 0086

w-IMG 0088

w-DSC06447