Zeer grote brand Frankenstraat | Regio15.nl

Zeer grote brand Frankenstraat

KopGBt-IMG 7884

Den Haag - Aan de Frankenstraat heeft zondagmorgen een grote brand gewoed in een voorziening voor begeleid wonen.


Rond half elf kwam de eerste melding bij de brandweer binnen. Bij aankomst bleek de hal in brand te staan. Er werd gelijk opgeschaald naar middelbrand, vervolgens naar grote brand en daarna zelfs zeer grote brand. Dat heeft tot gevolg dat er meer materieel, maar ook vooral meer brandweer personeel ter plaatse komt.

Ook werd GRIP 1 afgekondigd. Deze opschaling werd niet zo zeer ingegeven door de grootte van de brand maar had meer als achtergrond het soort pand, het koude weer en de evacuatie van de bewoners.

Er werd onder andere een aantal mensen uit het pand geëvacueerd dat slecht ter been is. De bewoners zijn in eerste instantie opgevangen in politiebusjes, en daarna in een bus van de HTM.

Totaal zijn zestien bewoners geëvacueerd, waarvan een aantal is onderzocht op rookinhalatie door het ambulancepersoneel. Niemand raakte zodanig gewond dat hij of zij naar het ziekenhuis vervoerd moest worden.

De brand was ontstaan in de meterkast in de kelder en was doorgeslagen naar de begane grond en de eerste verdieping, en was vrij snel onder controle. Wel ontstond er veel schade, met name door de rook.

Eenheden van verschillende kazernes waren betrokken bij de brandbestrijding. Er zijn onder meer eenheden uit Den Haag, Wateringen, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp ingezet. Ook zijn er drie ambulances ter plaatse geweest. Burgemeester Jozias van Aartsen is ook aanwezig geweest, om de bewoners een hart onder de riem te steken en om zich persoonlijk op de hoogte te stellen.

Video: Shane Alders

Video: Dejan Jeremic

Foto's: Shane Alders, Peter Hofman en Dejan Jeremic

w-IMG 1342

w-IMG 1336

w-IMG 7883

w-fr02

w-IMG 7884

w-IMG 1345

w-IMG 1347

w-IMG 1355

w-IMG 7892

w-fr06

w-IMG 7899