Weer brand in portiekflat Plantenoord | Regio15.nl

Weer brand in portiekflat Plantenoord

20130430-Plantenoordt-Plantenoord DSC 9949

Den Haag - De Koninginnedag kon niet slechter beginnen voor de bewoners van een portiekflat aan het Plantenoord.


Voor de tweede keer in twee jaar tijd heeft er brand gewoed in hun flat. Op 23 april 2011 was het namelijk ook al raak; toen was iets in de brand gestoken in de gang bij de kelderboxen.

Vandaag was er brand in een kelderbox; er was brand ontstaan in wat meubilair dat in de kelderbox was opgeslagen. Ook hier zal de brand niet uit zichzelf zijn ontstaan....

De brand werd even na zes uur ontdekt en brandweereenheden van kazernes Laak en Loosduinen zijn gealarmeerd. De brand ging gepaard met zoveel rook dat de huizen in het portiek moesten worden ontruimd. Omdat de evacuatie via het trappenhuis niet ging, moesten de bewoners met behulp van de hoogwerker van hun balkon worden gehaald. Omdat beide tankautospuiten zijn ingezet, is opgeschaald naar 'middelbrand'.

Ook een naastgelegen portiek had last van de rook. Ook daar heeft de brandweer een aantal bewoners van hun balkon gehaald. Van beide portieken heeft de brandweer ten behoeve van de ventilatie de ruiten ingeslagen. Met behulp van een overdrukventilator zijn de portieken daarna verder geventileerd.

Nadat alle rook was verdwenen, konden de bewoners weer naar hun woning terug.

Er zijn twee ambulances gealarmeerd in verband met de brand. Het ambulancepersoneel heeft zes personen, waaronder een baby, onderzocht op rookinhalatie. Gelukkig hoefde niemand naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan bij het regelen van de eventuele schade.

Video: Tim de Kleyn

Video: Nick van der Toorn

Foto's: Tim de Kleyn en Nick van der Toorn

w-IMG 8937

w-IMG 8942

w-Plantenoord DSC 9938

w-IMG 8969

w-Plantenoord DSC 9942

w-Plantenoord DSC 9949

w-Plantenoord DSC 9972

w-IMG 8979