Uitslaande brand Geerboogerd Delft | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Uitslaande brand Geerboogerd Delft

Geerboogerd-KOPt-Geerboogerd-MB-7Delft - Door onbekende oorzaak is vanavond brand ontstaan in een portiekwoning aan het Geerboogerd; deze is voorlopig onbewoonbaar.


De brand is rond tien voor zeven ontstaan in een woning op de tweede verdieping en ontwikkelde zich tot een uitslaande brand. Brandweereenheden uit Delft en Rijswijk spoedden zich derwaarts en gelijk na aankomst werd er opgeschaald naar 'middelbrand'.

De drie bewoners (moeder en twee kinderen) van de woning konden zichzelf in veiligheid brengen en zijn ter plaatse door personeel van de ambulancedienst onderzocht. Een van de kinderen werd later alsnog voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

De brand ging gepaard met een flinke rookontwikkeling in de woning en in het portiek. Uit voorzorg zijn de zeven woningen in het portiek ontruimd.

De brandweer had de brand snel onder controle en heeft twee honden en drie katten uit de woning in veiligheid gebracht. Personeel van de dierenambulance heeft een aantal van de dieren opgevangen; twee katten zijn naar een dierenarts vervoerd voor nader onderzoek.

De getroffen woning is door brand-, rook- en roetschade onbewoonbaar. De overige woningen in het portiek zijn later op de avond weer vrijgegeven voor de bewoners. Stichting Salvage zal de bewoners van de getroffen woning bijstaan bij het verwerken van de schade en bij het regelen van tijdelijke huisvesting.

Video: Ferrie van der Geer


Foto's: Ruben van Essen, Ferrie van der Geer
w-20131222-Geerboorgerd-Delft4

w-20131222-Geerboorgerd-Delft5

w-Geerboogerd-MB-1

w-Geerboogerd-MB-2

w-Geerboogerd-MB-3

w-Geerboogerd-MB-4

w-Geerboogerd-MB-5

w-Geerboogerd-MB-6

w-Geerboogerd-MB-7