'Rustige' jaarwisseling; niet voor autobezitters | Regio15.nl

'Rustige' jaarwisseling; niet voor autobezitters

AutovuurKop SBF 1466t-Majubastraat SBF 1513Haaglanden - Ieder jaar weer wordt er gesproken over een 'relatief rustige jaarwisseling.

Er wordt dan vaak verwezen naar de situatie 'vroeger' toen met name in Den Haag tijdens Oud en Nieuw de straten veel weg hadden van een strijdtoneel. Het was dan niet de vraag óf de Mobiele Eenheid moest optreden maar waar en hoe vaak.

Ook toen waren hulpverleners niet altijd hun leven zeker. Regelmatig moesten brandweervoertuigen van nieuwe ruiten worden voorzien.

Hoe je het wendt of keert: wat eigenlijk een feest moet zijn eindigt met name in onze regio toch vaak weer in vernielingen. Ondanks alle maatregelen die genomen worden.

Sinds een aantal jaar valt daarbij een nieuw fenomeen op: het op grote schaal willekeurig in brand steken van auto's. En dat zijn echt niet allemaal 'sloopauto's'. Dieptepunt was het jaar 2011, toen in onze regio maar liefst 80 auto's in vlammen op gingen, waarvan 47 in Den Haag. Na de 'rustiger' jaren 2012 en 2013 was het deze jaarwisseling echter weer 'bal'.

Omroep West en de politie melden dat er ten aanzien van deze jaarwisseling 50 autobranden bekend zijn. Onze fotografen hebben een aantal van deze branden in beeld gebracht.

Dinsdag 31 December 2013:

Den Haag - Dinsdagmorgen omstreeks kwart voor twee werd de brandweer gealarmeerd voor een autobrand op de Binckhorstlaan. Op het parkeerterrein bij de Fokker Terminal brandde een BMW volledig uit. (Video en foto's: Sander Paardekooper)

w-Binckhorstlaan IMG 1011

w-Binckhorstlaan IMG 1030

w-Binckhorstlaan IMG 1033

Rijswijk - Op de Breebaartlaan brandt een auto uit. Het voertuig staat geparkeerd, dus de oorzaak is vermoedelijk ook hier weer brandstichting (Video: Tim de Kleijn Foto's: Ivar Gieles)

w-IMG 2442

w-IMG 2447

Den Haag - Op het Kaapseplein wordt een auto in brand gestoken. De brandweer is snel ter plaatse en blust de brand, maar de auto gaat verloren (Video: Sander Paardekoper Foto's: Sander Paardekooper en Ruben van Essen)

w-Kaapseplein SBF 1419

w-Kaapseplein-1

Den Haag - Ook op de Dreef ontsnapt een geparkeerde 4-wiel aangedreven auto niet aan de vlammen. De eigenaar is ernstig gedupeerd (Video: Tim de Kleijn Foto's: Ivar Gieles en Tim de Kleijn)


w-IMG 2511

w-TDK 4705

w-IMG 2529

Woensdag 1 januari 2014:

Den Haag - Op de Herman Costerstraat wordt de zoveelste auto in brand gestoken (Video: Sander Paardekoper Foto's: Ruben van Essen en Sander Paardekooper)

w-Costerstraat-1

w-Costerstraat-2

w-HermanCoster SBF 1466

Den Haag - Op de Cannenburglaan vind een Poolse auto een roemloos einde. De brandweer blust, maar er is niet veel meer aan te redden (Video: Danny Botman Foto's: Robert Johnson)

w-DSC 5110

w-DSC 5121

Den Haag - Op de Teijlerstraat gaat het interieur van een auto geheel in vlammen op. Ook de rest van de auto begon te branden en smeulen. De brandweer kon ingrijpen voordat er meer schade onstont. (Video: Dejan Jeremic Foto's: Ivar Gieles)

w-Teijlerweg-1

w-Teijlerweg-2

Rijswijk - Op de Frijdastraat gaat ook een auto in vlammen op. Gekke plek (industriegebied) en geen eigenaar te bekennen (Video: Danny Botman Foto's: Danny Botman en Robert Johnson)

w-IMG 7086

w-DSC 5132

Den Haag - Ook op de Majubastraat in Transvaal brandde een auto helemaal uit. (Video: Sander Paardekooper Foto's: Ruben van Essen en Sander Paardekooper)

w-Majubastraat-1

w-Majubastraat SBF 1513

w-Majubastraat-2

Den Haag - Op de Gaslaan gingen in zeer korte tijd twee auto in vlammen op. Ook hier moest niet lang gezocht worden naar de oorzaak. (Video: Dejan Jeremic Foto's: Ivar Gieles)

w-gaslaan-1

w-gaslaan-2

w-gaslaan-3

Den Haag - Op de Allard Piersonlaan in het Laakkwartier werd een auto met Pools kenteken in brand gestoken. Een ernaast geparkeerde auto raakte ook beschadigd door de brand. (Video: Sander Paardekooper Foto's: Ruben van Essen)

w-AllardPierson SBF 1556

w-Piersonlaan-1

w-Piersonlaan-2

Den Haag - Op de Pieter Langendijkstraat werd een auto op een vreugdevuur geduwd en brandde hierdoor helemaal uit. (Video: Sander Paardekooper Foto's: Ruben van Essen en Sander Paardekooper)

w-Langendijkstraat-1

w-PieterLangendijk SBF 1537

w-Langendijkstraat-2

Den Haag - In de vroege nieuwjaarsochtend is op de Waterlandsingel een auto in brand gestoken, het voertuig branden geheel uit. (Foto's: Tim de Kleyn)

w-Waterlandsingel TDK 4738

w-Waterlandsingel TDK 4745

w-Waterlandsingel TDK 4750

w-Waterlandsingel TDK 4754

Den Haag - Ook op de Jan van Beersstraat moest een auto het ontgelden. Deze terreinwagen van binnen geheel uitgebrand. Ten tijde van het blussen kwam een donker blauwe meredes met zeer hoge snelheid aanrijden. Deze werd tot stoppen gedwongen door de politie. De blaastest die de bestuurder moest afleggen kon hij drie keer niet met succes afleggen. Hierop is hij aangehouden een meegenomen naar het politiebureau. (Foto's: Ruben van Essen)

w-Beersstraat-4

w-Beersstraat-1

w-Beersstraat-2

w-Beersstraat-3

Rijswijk - Een auto welke op de Paukensingel stond geparkeerd werd aan het begin van de ochtend aangestoken. Deze auto mag ook als total-loss gezien worden. De eigenaar heeft aangifte bij de politie gedaan. (Foto's: Ruben van Essen)

w-Paukensingel-1

w-Paukensingel-2