Grote brand in garage Brueghelstraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Grote brand in garage Brueghelstraat

SBF 8540t-SBF 8540Den Haag - Een brand in een woonblok aan de Brueghelstraat is opgeschaald naar 'grote brand'.


De brand werd rond tien voor half tien gemeld en in de melding was sprake van een mogelijke brand in de meterkast. Hierop zijn de tankautospuit en hoogwerker van kazerne Den Haag/Centrum en de tankautospuit van kazerne Den Haag/Laak uitgerukt.

Bij aankomst kwam er veel zwarte rook uit het pand. Het was de brandweerlieden op dat moment niet duidelijk waar de brandhaard zich bevond. Onder de woningen bevindt zich namelijk een inpandige garage en daar zou zich ook de oorzaak kunnen bevinden.

Mede om die reden zijn totaal 40 woningen door politie en brandweer ontruimd. De bewoners zijn tijdelijk elders opgevangen geweest.

Om half tien is opgeschaald naar 'middelbrand' en om kwart voor tien zelfs naar 'grote brand'. Mede in verband met de waterwinning zijn extra eenheden van kazernes uit Monster, Wateringen en Den Haag ter plaatse gestuurd. Vanwege de aanwezige voertuigen van de hulpverleners werd behalve de Brueghelstraat ook de Hobbemastraat afgesloten. Tramlijn 6 werd hierdoor omgeleid.

Uit nader onderzoek bleek dat de brandhaard zich inderdaad in de garage bevond. De brand is vanaf twee kanten bestreden; met behulp van een overdrukventilator is de garage geventileerd.

Burgemeester van Aartsen van Den Haag is ter plaatse geweest om zich over de brand op de hoogte te laten stellen en met bewoners daarover te praten.

Even na half elf had de brandweer de brand onder controle. De meeste bewoners konden hierna terug naar hun woningen. De bewoners van één woning zijn elders opgevangen. Twee auto's zijn in vlammen opgegaan, 22 andere auto's liepen rook- en roetschade op.

Update: Brandstichting kan niet worden uitgesloten.

Update: Twee verdachten van brandstichting aangehouden.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper, Nick van der Toorn en Nick van Mourik
w-SBF 8540

w-SBF 8549

w-SBF 8557

w-SBF 8567

w-SBF 8560

w-IMG 3484

w-IMG 3462

w-SBF 8561

w-IMG 3548

w-DSC 0005

w-IMG 3478

w-IMG 3497

w-DSC 0024

w-IMG 3552