Brand in parkeergarage Handelskade | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brand in parkeergarage Handelskade

IMG 4223  1 t-IMG 4183Rijswijk - Een brand in een parkeergarage aan de Handelskade in industriegebied 'Plaspoelpolder' is opgeschaald naar 'grote brand'.


Bij de brand kwam veel rook vrij. Het gaat om drie auto's (een Porsche, een BMW en een legerjeep) die binnen in brand stonden op de 1e etage van de garage. Na zo'n half uur blussen was de meeste rook weer verdwenen.

In de parkeergarage wordt op abonnementsbasis geparkeerd; het is geen openbare parkeergarage. Dat betekent dat veel autoliefhebbers de garage gebruiken als parkeerplaats voor hun 4-wielige trots. De brand werd bestreden door brandweereenheden van kazernes uit Den Haag en Rijswijk, met ondersteuning uit andere kazernes. Brandweerlieden hebben de deur van de garage geforceerd, waarna zij toegang hadden tot de parkeerniveaus. Meerdere brandslangen zijn de garage in meegenomen om te blussen. Met behulp van een set hydraulisch gereedschap is een auto geopend om deze goed te kunnen blussen.

Er is ook een ambulance gealarmeerd, maar dat is op voorhand gebeurd in verband met de opschaling naar 'grote brand'; voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. In verband met de bluswerkzaamheden waren de Handelskade en De Bruyn Kopsstraat tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Over de eventuele oorzaak en de schade is nog niets bekend. De eigenaar van de garage is in kennis gesteld en ter plaatse gekomen. Tegen half drie 's-nachts waren de blus- en opruimwerkzaamheden ten einde, waarna alle brandweer-eenheden retour kazerne gingen.

Video: Ferrie van der Geer en Nick van der Toorn


Foto's: Nick van der Toorn en Nick van Mourik

w-Handelkade-3

w-IMG 4160

w-Handelkade-2

w-IMG 4180

w-IMG 4170

w-IMG 4183

w-Handelkade-1

w-IMG 4188

w-IMG 4196

w-IMG 4225

w-IMG 4275

w-IMG 4215

w-IMG 4223

w-IMG 4301

w-IMG 4270

w-IMG 4289