Wasmand in brand in winkelcentrum Meerzicht | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Wasmand in brand in winkelcentrum Meerzicht

Zoetermeer - Een melding van mogelijke brand in een advocatenkantoor boven winkelcentrum "Meerzicht" aan de Middelwaard bleek vanavond toch echt "raak".


In eerste instantie werd volgens de standaardprocedure bij een 'onduidelijke melding' 1 autospuit gestuurd, om die melding te gaan onderzoeken. Maar ter plaatse trof men dit keer inderdaad rook aan. Het was op dat moment nog onduidelijk waar dat vandaan kwam.

De bevelvoerder schaalde daarop op naar 'middelbrand', waardoor een extra autospuit en een hoogwerker ter plaatse werden gestuurd. De Jumbo supermarkt was op dat moment nog open, dus de daar aanwezige mensen werden geevacueerd. 

Na onderzoek bleek de rook afkomstig uit de 'Stomerij Gigant', die recht onder het advocatenkantoor gelegen is. Daar stond een wasmand in brand. Deze is geblust, waarna met rookverdrijvers geprobeerd is om de rook en stank zo snel mogelijk uit het winkelcentrum te krijgen.

Rond 22:00 mochten de winkeliers weer het winkelcentrum in, om de schade aan hun inventaris te bekijken. De Jumbo supermarkt is niet meer open gegaan.

Omdat onduidelijk is hoe de wasmand in brand heeft kunnen raken, zal er sporenonderzoek in de stomerij worden gedaan.

Video: Dejan Jeremic

Video: Fred Wolters

Foto's: Nick van der Toorn, Roy Wolters, Martin van Oostveen, Wilbert Tintel
w-IMG 0076

w-IMG 6560

w-IMG 8827

w-DSC06636

w-IMG 8841

w-DSC06641

w-IMG 6569

w-IMG 6568

w-IMG 8875