Scooterbrand in kelder zorgt voor ontruiming studentenflat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Scooterbrand in kelder zorgt voor ontruiming studentenflat

Den Haag - Twee brandende scooters in een studentenflat aan het Stamkartplein hebben in de vroege zondagmorgen voor een gedeeltelijke ontruiming gezorgd.


De brandweer kreeg even voor half vier de melding dat er brand zou zijn in de fietsenkelder onderin het gebouw, gelegen naast de Haagse Hogeschool. Bij aankomst van de brandweer kwam er veel donkere rook de kelder uit zetten.

Direct heeft de brandweer ingezet om de brand te blussen. Tijdens de bluswerkzaamheden bleef er toch zoveel rook vrij te komen, dat enkele woningen aan de zijde van de brand moesten worden ontruimd. Dit mede omdat er - terwijl de bewoners sliepen - rook in de woningen had kunnen komen en voor slachtoffers had kunnen zorgen.

Rond vier uur was de brand geblust en werd het sein 'brand meester' gegeven. Het is nog onbekend hoe de scooters in brand konden vliegen. De brandweer zorgde met ventilatoren voor het rookvrij maken van de kelder en heeft de woningen gecontroleerd op aanwezigheid van rook of koolmonoxide.

Tijdens het ventileren en controleren van de studentenflat, bleek dat een van de bewoners (die niet was ontruimd) wat rook had ingeademd. Er kwam een ambulance ter plaatse om deze bewoner na te kijken, maar er bleek gelukkig niets aan de hand.

Om tien over half vijf werd de studentenflat weer vrijgegeven en konden alle studenten weer terug naar hun bed.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper, Donidi en Robert Johnson

w-Stamkart SBF53134

w-Stamkart SBF53143

w-Stamkart SBF53150

w-DSC 0036

w-DSC 0055

w-Stamkart SBF53153

w-Stamkart SBF53156

w-DSC 9730

w-Stamkart SBF53194

w-DSC 0081

w-DSC 9738

w-Stamkart SBF53200

w-DSC 9792

w-DSC 0029