Frituurpan in brand Van Halewijnplein Voorburg | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Frituurpan in brand Van Halewijnplein Voorburg

Voorburg - Meerdere woningen zijn korte tijd ontruimd nadat een frituurpan vlam had gevat in een woning aan het van Halewijnplein.


Iets voor half acht vanavond kwam er bij de meldkamer van de brandweer een melding binnen dat er een frituurpan in brand stond in de betreffende woning. Direct werden meerdere brandweereenheden ter plaatse gestuurd. Omdat de melder, die tevens de bewoner was, aangaf wat last te hebben van ingeademde rook werd er ook een ambulance meegestuurd naar het brandadres. Op advies van de meldkamercentralist, zijn de bewoners direct naar buiten gestuurd.

De snel ter plaatse gekomen politie is direct begonnen om de buren voor hun eigen veiligheid uit de naastgelegen woningen te halen. Door de brandweer werd er meteen een binnenaanval ingezet en kon de brand snel worden gedoofd. De bewoners zijn in een ambulance opgevangen. Zij zijn door het ambulancepersoneel nagekeken op rookinhalatie en eventuele brandwonden.

De schade aan de woning is door de brand aanzienlijk. Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan in de schade afhandeling.

Een jonge buurjongen heeft van de politie een 'traumabeertje' gekregen om van de schrik te bekomen.

Foto's en video: Ruben van Essen

w Halewijnplein 1

w Halewijnplein 2

w Halewijnplein 3

w Halewijnplein 4

w Halewijnplein 5

w Halewijnplein 6

w Halewijnplein 7

w Halewijnplein 8

w Halewijnplein 9