Brandweer ontdekt zelf woningbrand in Honselersdijk | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brandweer ontdekt zelf woningbrand in Honselersdijk

Honselersdijk - Brandweerlieden ontdekten op Kerstavond een brand in een woning tegenover de brandweerkazerne.


De brandweermannen kwamen rond kwart voor tien terug op de kazerne van een eerdere melding. Een van de mannen hoorde gepiep en vertrouwde dat niet en hij ging dus op onderzoek uit. Toen ook collega's meezochten naar de herkomst, ontdekten zij bij een woning aan de overkant beslagen ruiten en zagen zij rook in de woning. 

Toen zij door het raam van de woning keken, zagen zij een man liggen op de bank. De man reageerde niet toen de brandweermannen met een zaklamp op het raam sloegen, waarna zij besloten om een ruit in te slaan. Ook toen reageerde de man niet en kreeg de brandweer uiteindelijk de man met veel moeite wakker. 

Hij bleek in slaap te zijn gevallen terwijl hij een pan op het vuur had staan. De inhoud van het pannetje stond in brand en is door de brandweer gedoofd, waarna zij de woning hebben geventileerd. 

De man is door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. Agenten gingen vervolgens met de man in gesprek, maar hij sprak moeilijk Nederlands of Engels en weigerde op bepaalde momenten mee te werken. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol.

Foto's: Danny Botman

w IMG 0199

w IMG 0200

w IMG 0205

w IMG 0208