Brand verwoest bovenste woonlaag van woning | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brand verwoest bovenste woonlaag van woning

Zoetermeer - Een felle uitslaande brand heeft een groot deel van de bovenverdieping van een rijtjeshuis aan het Wilgenplein verwoest.


De brand woedde aan de achterzijde in een slaapkamer en is mogelijk ontstaan door kortsluiting. De rest van het huis liep zware roet- en waterschade op. De brandweer schaalde op naar 'middelbrand'.

Drie personen zijn nagekeken door de bemanning van de ambulance, maar er is uiteindelijk niemand vervoerd. Er zijn uit de woning twee honden gehaald; zij zijn tijdelijk buiten opgevangen.

De woning is onbewoonbaar geworden. Er moest een deel van het dak gesloopt worden om de laaste vuurresten te blussen. De bewoners zullen elders ondergebracht worden. Ook de bewoners van de twee naastgelegen woningen zullen de nacht elders moeten doorbrengen.

De burgemeester van Zoetermeer is ter plaatse geweest om de bewoners -zo op kerstavond- een hart onder de riem te steken. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om noodopvang te regelen en om zoveel mogelijk bezittingen van de bewoners te redden.

Video en foto's: Roy Wolters


w IMG 6091

w IMG 6111

w IMG 6114

w IMG 6139

w IMG 6147

w IMG 6153

w IMG 6158

w IMG 6201

w IMG 6209

w IMG 6218 1