Brandstichting in kinderdagverblijf Hyacinthweg | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brandstichting in kinderdagverblijf Hyacinthweg

Den Haag - Zondagavond stond het kinderdagverblijf, gezeteld in het gebouw van basisschool De Zonnebloem, volledig onder de rook.


Rond half tien bemerkten buurtbewoners dat het kinderdagverblijf op de hoek van de Zonnebloemstraat vol met rook stond en belden de brandweer.

Politie en brandweer kwamen ter plaatse en hebben het brandje in de brievenbus in de kiem gesmoord met een paar liter bluswater.

De poging om de school in brand te steken met behulp van een flesje deodorant is niet gelukt: wel heeft de brievenbus het niet overleefd en het kinderdagverblijf heeft morgen - als de kindertjes weer voor hun eerste dag in de week naar school komen - nog last van rook- en stankoverlast.

Het is niet bekend wat de reden van de brandstichting is: als de dader zijn of haar flesje deodorant terug wil kan dat door morgen even met de directeur contact op te nemen.

Door de brandstichting is ook het beveiligingsbedrijf ter plaatse gekomen omdat met het brandalarm ook het inbraakalarm afging. Bovendien is de deur ontzet en de brievenbus volledig vernield.

Foto's: Ivar Gieles en Dejan Jeremic

BfJxzh.JPG

6P5Rkc.JPG

7XO6tY.JPG

3vNtcg.JPG

qq8CEr.JPG

kQ9ntq.JPG

vPhDMy.JPG

fkXP3A.JPG

YrECiT.JPG

ImLQ2x.JPG

Dxa4pY.JPG