Middelbrand in woning Haverkamp Den Haag | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Middelbrand in woning Haverkamp Den Haag

In een portiekwoning aan het Haverkamp in Den Haag heeft vanavond brand gewoed.

Rond kwart voor negen werd de brandweer van de posten Leidschendam-Voorburg en Haagse Hout gewaarschuwd voor een uitslaande brand op dat adres. Omdat er volgens de melder sprake van zou zijn dat er zich nog mensen in het huis bevonden werden ook direct twee ambulances en een motorambulance gestuurd.

Het betrof een woning op de begane grond. Direct na aankomst heeft de brandweer opgeschaald naar 'middelbrand'. Uit onderzoek bleek dat van de acht woningen in het portiek, de bewoners van zes huizen zelf naar buiten waren gegaan. De brandweer heeft de twee overige woningen betreden, maar daarvan bleken de bewoners niet thuis.

Er zijn totaal acht personen, uit diverse woningen, door ambulancepersoneel nagekeken op rookinhalatie, omdat zij in het portiek door de rook hadden gelopen. Uiteindelijk hoefde niemand naar een ziekenhuis vervoerd te worden. Wel zijn een aantal mensen opgevangen in een politiebureau.

De betreffende woning is geheel uitgebrand. De brand is door nog onbekende oorzaak ontstaan in een slaapkamer.  Zoals gebruikelijk komt een functionaris van stichting Salvage ter plaatse om de bewoners bij te staan bij het verwerken van de gevolgen van de brand.

Rond kwart over negen is het sein 'brand meester' gegeven.

Kijk hier voor het persbericht.

Video: Rene Hindriks
{flv}20091219b|724|426|false{/flv}

Foto's: Machiel Janssen, Sander Paardekooper

dsc01084

dsc01086

dsc01089

dsc01090

dsc01096

img_1303

img_1315

img_1321

img_1330