Scooterbrand naast woningen zorgt voor rookinhalatie bij bewoners | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Scooterbrand naast woningen zorgt voor rookinhalatie bij bewoners

Den Haag - Op de Valkenboslaan is op de late zondagavond een scooter uitgebrand nabij de Columbusstraat.


Rond tien voor half twaalf werd de meldkamer geinformeerd over het feit dat iemand het wat heet kreeg tijdens het rijden: Zijn scooter was tijdens het rijden gaan branden. Hierop werden de brandweer van kazerne Centrum en politie ter plaatse werden gestuurd.

Op de Valkenboslaan troffen de hulpdiensten een brandende tweewieler aan nabij woningen. Niet alleen de scooter raakte door de brand zwaarbeschadigd, ook de voordeuren van de woningen stonden hierdoor in de brand.

Na het blussen van de tweewieler bleek dat de rook de woningen in was getrokken waardoor enkele bewoners last hadden bij het ademen. Voor deze bewoners is direct een ambulance opgeroepen.

De bevelvoerder van de tankautospuit heeft ook de hoogwerker van kazerne Centrum opgeroepen in verband met de inzet van de rookventilator. 

Als gevolg van de inzet van de hulpdiensten werd de Valkenboslaan afgesloten vanaf het Valkenbosplein richting de Edisonstraat. De brommerrijder moet helaas  een andere wijze van transport zoeken om naar zijn eindbestemming te komen.

Update 00.00u: Personeel van de ambulance heeft meerdere personen gecontroleerd op rookinhalatie. Niemand hoefde naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Video en foto's: Nick van der Toorn

Video: Via WhatsApp

ke8moF.JPG

9veF2F.JPG

5EVgOY.JPG

rXP9XJ.JPG

lo2izC.JPG

LsVkis.JPG

u8xJam.JPG

rRuu0K.JPG

aJ6i84.JPG