Brand verwoest 't Stoffig Pakhuis Graswinckelstraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brand verwoest 't Stoffig Pakhuis Graswinckelstraat

Delft - In de nacht van maandag op dinsdag heeft er korte tijd brand gewoed in stofwinkel 't Stoffig Pakhuis aan de Graswinckelstraat.


Een voorbijganger sloeg alarm toe hij rook uit de winkel zag komen. De politie en brandweer waren snel ter plaatse maar konden niet voorkomen dat de brand veel schade aanrichtte.

Twee naastgelegen panden zijn door de brandweer gecontroleerd op doorslag van de brand. Bij één van deze panden moest het slot worden geforceerd omdat de bewoners niet open deden, deze bleken wel thuis te zijn en kwamen geschrokken naar buiten.

Vermoedelijk heeft een brandstichter via de brievenbus iets naar binnen gegooid. De politie gaat in de loop van de ochtend samen met team brandonderzoek (TBO) van de Brandweer onderzoek doen naar het ontstaan van de brand.

Zeer waarschijnlijk zal de volledige inboedel van de winkel door de rookschade als verloren moeten worden beschouwd. De winkel zou na een korte zomerstop op 7 augustus zijn deuren weer openen, maar waarschijnlijk blijft de winkel nu door de brand langer gesloten. Enkele mensen hebben een getuigenverklaring afgelegd bij de politie.

Foto's en video: Daan van den Ende

Oqlri9.JPG

fiAali.JPG

u3Z4xX.JPG

wiBjtt.JPG

LFZ1Yv.JPG

GwJ3th.JPG

XpOF6a.JPG

xawymr.JPG