Achter de wol-ken schijnt de zon...... | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Achter de wol-ken schijnt de zon......

Maasland - 'Achter de wolken schijnt de zon'; het wordt door degene die het uitspreekt als opbeurend bedoeld voor een ander na een tegenslag.


De jeugdige opvarenden van het gelijknamige kinderbootje uit Delft, dat deel zou nemen aan het Varend corso, zullen hier voorlopig geen boodschap aan hebben.

Het mooi versierde bootje, waaraan de Delftse kinderen veel werk hebben gehad en waarvoor zij lange tijd hebben zitten haken en breien, brandde vannacht namelijk uit terwijl het lag afgemeerd aan de Wipperskade.

De melding van de brand kwam rond kwart voor twee binnen bij de brandweer en hierop zijn meerdere brandweereenheden uit Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond ter plaatse gegaan. Omdat de locatie van de boot alleen te voet bereikbaar was, duurde het even alvorens de brandweer kon beginnen met blussen.

Voor de brandweer was er helaas geen eer meer te behalen; het bootje werd verwoest en zal dan ook niet verder kunnen deelnemen aan het corso, dat vandaag en zondag nog plaatsvindt in respectievelijk Westland en Delfland.

De brand is vrijwel zeker aangestoken en het schijnt niet de eerste keer te zijn geweest dat dit een deelnemer aan het Varend corso overkomt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rest ons de kinderen uit Delft toch nog te wijzen op de betekenis van de naam van hun creatie en te hopen dat zij volgend jaar weer van de partij zullen zijn en de volle drie dagen mee kunnen doen.

Update 09.45 uur: men gaat vandaag toch aan de slag om het bootje alsnog op te bouwen en geschikt te maken voor deelname aan het Varend corso, wellicht vandaag al maar zeker morgen. Wij houden u op de hoogte.

Update 11.30 uur: het is gelukt! Er is een nieuw bootje geregeld dat werderom mooi is versierd. Zie onderaan het item voor de foto's.

Video: Nick van der Toorn


Foto's: Fred van der Ende en Nick van der Toorn

Het bootje in betere tijden; vrijdag tijdens de eerste dag van het Varend corso

9M6T6M.jpg

aagzkS.JPG

H8Gcog.JPG

c7vWsF.JPG

OCK5uV.JPG

6Fc7T5.JPG

Snq6z7.JPG

WIuIs7.JPG

De werkzaamheden om het bootje alsnog/wederom geschikt te maken voor deelname aan het Varend corso zijn in volle gang!! De dames zijn dus niet voor één gat te vangen! 'Achter de wolken schijnt de zon' gaat hier dus wel degelijk op!

(Video en foto's: Fred van der Ende)

vWB6yu.JPG

SpGbRV.JPG

urf0tH.jpg

En goed nieuws, er is weer een 'Achter de wol-ken schijnt de zon' boot! Veel plezier tijdens het corso gewenst. Jullie hebben vandaag en morgen een flink applaus van de toeschouwers langs de route verdiend!!

A9xBxh.JPG

6wHQDK.JPG

8PH5Mc.JPG

aE9Pke.JPG

A32OpA.JPG

eJeUxE.JPG

6jX8t2.JPG

Onze helden tijdens het Varend corso, vanmiddag gefotografeerd op de Lange Wateringkade in Kwintsheul.

IHz80W.JPG

3R538p.JPG

MjFmfr.JPG