Zelf de brandweer bellen lukt dan ook niet meer... | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Zelf de brandweer bellen lukt dan ook niet meer...

Den Haag - Er wordt de laatste tijd meer voor gewaarschuwd: de gevaren van het laden van accu's.


En ook vandaag ging het fout op het parkeerdak van de Jumbo supermarkt aan de Laakweg. Een telefoon die in de lader zat van een auto vatte vlam.

De eigenaar heeft nog geprobeerd om de brand te blussen, maar dat lukte niet meer. Op Facebook schrijven ooggetuigen dat zij hebben gezien dat de brand nog in het beginstadium was en makkelijk te blussen zou zijn, door het ontbreken van brandblussers op het parkeerdek heeft de brand voldoende tijd gehad om zich te ontwikkelen.

De brand breidde zich snel uit, waardoor uiteindelijk drie geparkeerde auto's in brand vlogen en 1 auto zware brandschade opliep. Dat hadden er nog meer kunnen zijn als andere eigenaren niet snel hun stalen ros hadden weggehaald. Via andermans telefoon werd de brandweer alsnog gewaarschuwd.

De dikke zwarte rookwolken zorgden voor verminderd zicht in de Molenwijk en Laak. De politie sloot de Mercuriusweg voor het verkeer af en daardoor ontstond veel verkeershinder. Brandweermannen hebben enkele voertuigen kunnen verplaatsen en zorgde daarmee dat het aantal verwoeste auto's nog 'redelijk' beperkt bleef.

De klanten van het winkelcentrum mochten gedurende de bluswerkzaamheden niet meer het parkeerdak op, en moesten onderaan de roltrap wachten. Nadat de brand onder controle was gebracht, mochten de wachtende mensen na ruim een uur weer naar hun auto en het parkeerdek kosteloos verlaten. 

De auto's zijn weggesleept door een bergingsbedrijf. 

Ingezonden video: via tiplijn

Ingezonden video: via tiplijn

Video: Daan van den Ende en Donny Kooistra

Foto's: Daan van den Ende, Donny Kooistra, Sander Paardekooper

TksxBi.JPG

dNVris.JPG

VuKSOz.JPG

aIA26S.JPG

oKzHEI.JPG

p8wnKL.JPG

G5ljAD.JPG

91qHP6.JPG

L6hgHK.JPG

zzWTI5.JPG

cgEyOe.JPG

6HpJGh.JPG

Sw5TFx.JPG

W5teUE.JPG

X2OI7w.JPG

nte5En.JPG

ZHWhxs.JPG

F0ffQ4.JPG

xPqpJZ.JPG

MNcAdu.JPG

wYlSUf.JPG

4jDOrT.JPG

vbbNko.JPG

jYrOvP.jpeg

YUtZt5.JPG

M5YmXh.JPG

nyPdCC.JPG

SLJFZj.JPG