Vandalen steken Haags Hopje in Schilderswijk in brand | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Vandalen steken Haags Hopje in Schilderswijk in brand

Den Haag - Vandalen hebben in de nacht van woensdag op donderdag één van de panden van de Haagse Hopjes in de Schilderswijk in brand gestoken.


De Haagse Hopjes bestaan al jaren in de Schilderswijk. Dit zijn speelhuisjes waar speelgoed kan worden geleend om mee te spelen. Dat kunnen skates zijn maar ook bordspellen of tennisrackets. De Haagse Hopjes zijn een onderdeel van de welzijngsorganisatie Zebra

Vlak na twaalf uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. Alerte omwoners zagen rook uit het pand aan de Jacob van Campenplein komen. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek het pand inderdaad in brand te staan en zat er een gat in het raam. Volgens ooggetuigen was er iets brandends door het raam van het pand gegooid. 

De brandweer had moeite om het pand te kunnen betreden en moest daarbij tralies van de deuren knippen. Nadat de brandweer het pand had betreden, was het vuur snel onder controle. 

Volgens de politie is de schade fors en zullen de herstelwerkzaamheden veel geld gaan kosten en veel tijd in beslag nemen. Er wordt op Social Media vol afschuw gereageerd.

Vorige maand (november 2017) werd ook al een speelgoedcontainer van de Haagse Hopjes in brand gestoken. Toen werd de locatie op het Teniersplantsoen getroffen door brandstichting, ook toen was de schade fors. 

De politie doet onderzoek naar de brand en roept getuigen zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0900-7000.

Update 28 december 16:30 uur: Een woordvoerster van welzijnsorganisatie Zebra laat weten dat de totale inboedel van het Haagse Hopje is verwoest. De activiteiten die voor kinderen tijdens de kerstvakantie stonden gepland zullen ergens anders plaatsvinden. De andere Haagse Hopjes in Den Haag zullen extra worden bewaakt en zullen worden dichtgetimmerd ter voorbereiding van de jaarwisseling.

Foto's en video: Daan van den Ende

b3lxqH.JPG

FDunHZ.JPG

dO1Kn8.JPG

FwDuzh.JPG

M3lsn3.JPG

EtCYZB.JPG

63r2bu.JPG

xyzli1.JPG

oFfs1O.JPG

CA0zsp.JPG

W2KTM3.JPG