Een brand met hindernissen | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Een brand met hindernissen

Den Haag- Een brand in een bijgebouw van een voormalig verzorgingstehuis aan de Loevesteinlaan heeft vanavond voor extra hindernissen gezorgd.


De brand werd omstreeks 23:00 uur ontdekt door een passerende taxichauffeur, die vanuit het gebouw rook zag komen. Hierop heeft de chauffeur de hulpdiensten ingeschakeld, waarna de tankautospuit van kazerne Loosduinen met spoed ter plaatse kwam. Bij de brand kwam enige rook vrij en ook was de brand goed in de omgeving te ruiken.

Doordat de ingang van het bijgebouw was geblokkeerd door begroeiing van de bossages, moest de brandweer eerst met behulp van een kettingzaag diverse takken verwijderen. Hierna heeft de brandweer de toegangsdeur geforceerd, waarna de brand kon worden bestreden.

Om uit te sluiten dat de brand was doorgeslagen naar een bovengelegen ruimte, moest ook een andere toegangsdeur worden geforceerd. Ook hier moesten eerst enkele takken worden verwijderd voordat de brandweer de ruimte kon betreden.

De brand is beperkt gebleven tot het bijgebouw, waarna de brandweer het sein 'kleine brand' heeft gegeven. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Volgens omwonenden zou het bijgebouw regelmatig worden gebruikt door daklozen.

Video & foto's : Nick van der Toorn

 

mdnOsE.JPG

RUv1Al.JPG

eXUbn8.JPG

ESEOcQ.JPG

6i7e1h.JPG

UNvkQ2.JPG

FnMVck.JPG

ym6Z7b.JPG

wAcpEs.JPG

b6u5FZ.JPG