Paarden gered bij brand in manege 'Elza Hoeve' | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Paarden gered bij brand in manege 'Elza Hoeve'

Leiden - Een ware nachtmerrie voor een eigenaar van een manege c.q. dierenpension: een brand in één van de stallen!


En precies dat gebeurde vanmorgen op de Elza Hoeve aan de Vlietweg. In een stal waar op dat moment vier paarden stonden, ontstond vanmorgen rond tien over half negen brand.

Een buurman alarmeerde razendsnel de brandweer en ook de eigenaar van de manege werd door hem op de hoogte gesteld. Deze heeft één paard weten te bevrijden, maar toen hij door de dikke rook niet meer de stal in kon, was het tijd voor een meer rigoureuze aanpak. Met een grijper heeft hij de wand van de stal stuk getrokken en zodoende konden de drie overgebleven paarden ontsnappen.

Inmiddels was een groot aantal brandweereenheden uit onder andere Leiden, Voorschoten en Waddinxveen met spoed onderweg. Uit onze regio is ook de tankautospuit van kazerne Leidschenveen ter plaatse gegaan.

De brandweer heeft de brand met de inzet van drie tankautospuiten bestreden en schaalde zodoende op naar 'grote brand'. De brand was relatief snel onder controle.

De betreffende stal kon niet meer worden gered, maar het belangrijkste was uiteraard dat de vier paarden in veiligheid waren gebracht. Alhoewel zij nog wel enige tijd in de gaten gehouden worden, om te bekijken of zij niets aan de rook hebben overgehouden.

Eén paard heeft brandwonden opgelopen. Er wordt onderzoek verricht naar de oorzaak van de brand. Mogelijk is er kortsluiting geweest.

Video: Koen Jongen

Foto's: Koen Jongen, Rene Hendriks en Ferrie van der Geer

nlI34Z.JPG

YGwUBI.JPG

oAZK4W.JPG

DHzMXX.JPG

VUgbYD.JPG

c12Pn2.JPG

fGflNQ.JPG

xg9KLb.JPG

rUi83M.JPG

Nn5mId.JPG

07gjgy.JPG

JvfPhN.JPG

5K0JCs.JPG

LTshaC.JPG

w3hg8R.JPG

jxJhVC.JPG