Brandweer Haaglanden assisteert bij brand in Rhoon | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brandweer Haaglanden assisteert bij brand in Rhoon

Rhoon - Brandweereenheden van kazernes Maasland en Wassenaar hebben vrijdagavond geassisteerd bij het bestrijden van een brand aan de Slotsedijk.


Om even over half acht brak brand uit in de vrijstaande woning aan de Slotsedijk. De brand is vermoedelijk ontstaan in de schoorsteen en breidde zich uit naar het rieten dak van de woning.

Omdat rieten daken (uiteraard) waterafstotend zijn, is de enige manier om dergelijke branden te blussen het maken van sleuven in het dak door het verwijdeen van riet (lees: het brandbare materiaal), zodat er een 'stoplijn' ontstaat en het dak c.q. de woning verder zoveel mogelijk behouden blijft..

Niet in iedere hulpverleningsregio beschikt de brandweer over rietbrandspecialisten. Vandaar dat de brandweer van Rotterdam-Rijnmond de assistentie in heeft geroepen van kazernes Maasland en Wassenaar. Deze twee kazernes in onze regio zijn gespecialieerd in het bestrijden van branden in rieten daken.

De brandweer heeft de brand aan de Slotsedijk opgeschaald naar 'grote brand'. Bij de brand vielen geen gewonden.

Brandweer Utrecht heeft op internet een vrij uitgebreide uitleg gegeven over het bestrijden van brand in rieten daken. Deze kunt u hier vinden.

Foto's: Gabi Gonzalez

bik2Yt.JPG

5Rkfb4.JPG

Ehf2Lh.JPG

bBUTn2.JPG

dgSQW9.JPG

WGjied.JPG

midqZ6.JPG

A0VOpa.JPG

y7xun6.JPG

BjTZdN.JPG