Veel schade door grote brand in 'Brede School Steenvoorde' | Regio15.nl
DutchEnglish

Veel schade door grote brand in 'Brede School Steenvoorde'

Rijswijk - Een grote brand in de dependance van 'de Brede School Steenvoorde' aan de P. van Vlietlaan veroorzaakt veel schade aan het gebouw.


De brand was bij aankomst van de brandweer vanavond om kwart over 6 al uitslaand. Er werd snel opgeschaald naar 'grote brand' en daarna 'zeer grote brand'. Ook hebben de hulpdiensten Grip 1 afgekondigd. 

Update 18:30: een deel van het dak is uitgebrand. De brand lijkt zich 'horizontaal' door het dak te verplaatsen en nog steeds uit te breiden. Het pand zal naar verwachting grotendeels verloren gaan.

De rook is door een groot deel van Rijswijk te ruiken. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de sterke wind van dit moment. 

Update 18:45: inmiddels twee lokalen volledig uitgebrand, en de twee ernaast ongetwijfeld flink beschadigd. De brand plant zich nog steeds voort door de zolder en onder het dak.

Update 18:55: De hulpdiensten adviseren aan omwonenden om hun ramen en deuren gesloten te houden

Update 19:30: De brandweer heeft de brand onder controle, en heeft het sein 'brandmeester' gegeven. Wel zullen zij zich nog bezig houden met nabluswerkzaamheden.

Update 19:45: De woordvoerder van de brandweer heeft laat weten dan men nog enige uren nodig heeft voor de nabluswerkzaamheden, de brandweer krijgt hierbij hulp van een sloopbedrijf. De politie gaat onderzoek doen naar de toedracht van de brand.

Update 21:15: eerder is daar al eens een gymzaal uitgebrand.

Video: Nick van Mourik

Foto's: Nick van Mourik , Tim de Kleijn en Daan van den Ende

QRxAi4.jpeg

hEXsiA.jpeg

ht89HB.jpeg

3QaIOG.jpeg

CuZOKa.jpeg

H56R2L.jpeg

fbOhu8.jpeg

njuL8R.jpeg

KNFgtI.jpeg

gMwQyB.jpeg

VQvFML.jpeg

g981tr.jpeg

I5UKxj.jpeg

Z2LgFM.jpeg

Ms37kA.jpeg

MyxTNG.jpeg

RvYtNZ.jpeg

O72Be8.jpeg

xvdikT.jpeg

9pv2VR.JPG

lp2GW8.JPG

uEjEf6.JPG