Brandweer redt 7 personen uit woning tijdens keukenbrand | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brandweer redt 7 personen uit woning tijdens keukenbrand

Den Haag - De brandweer heeft zondagmiddag 7 personen uit een woning gered die door een keukenbrand niet meer zelf de woning konden verlaten.


De hulpdiensten werden omstreeks kwart voor vijf gealarmeerd voor een woningbrand in De Vliegerstraat. Tijdens de melding werd verteld dat er nog meerdere personen in de woning aanwezig waren en niet zelfstandig de woning konden verlaten.

Naast de brandweer werden er ook meerdere politie eenheden ter plaatse gestuurd en werd ook direct een ambulance en de Officier van Dienst Geneeskunde (OVD-G) gealarmeerd.

De brandweer schaalde op naar middelbrand, waarbij 1 ploeg zich kon richten op het blussen van de brand, terwijl de andere ploeg aan de slag ging om de bewoners uit de woning te redden.

6 bewoners zijn door de brandweer via een balkon aan de achterzijde van de woning gered. Daarnaast is nog 1 bewoner via de hoogwerker van de brandweer uit zijn woning gered.

Alle 7 bewoners zijn door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel nagekeken, maar geen van hem hoefde naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

Nadat de brand was geblust en de woningen waren geventileerd, kon het pand snel weer worden vrijgegeven. Stichting Salvage komt ter plaatse om de bewoners bij te staan bij de afhandeling van de schade.

Video: Danny Botman

Foto's: Sander Paardekooper en Danny Botman

a2o0It.jpeg

ZRcXL9.jpeg

lpfOWG.jpeg

egE4Ej.jpeg

PYONg6.JPG

LhMeIX.JPG

4rwKgf.JPG

jy3CJV.JPG

AajJuv.JPG

mY5sJN.jpeg

RdFHgx.JPG

PfXUjV.jpeg