Brandweer nog steeds druk met blussen containerbrandjes | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brandweer nog steeds druk met blussen containerbrandjes

Regio Haaglanden - De brandweer heeft het ook vrijdagavond en vannacht zeer druk gehad met het bestrijden van containerbrandjes en andere buitenbranden.


Sinds bekend werd dat er door de gemeente Den Haag geen vergunningen zouden worden verleend voor vreugdevuren tijdens Oud en Nieuw, is het onrustig op straat en steken onbekenden veel containers en andere zaken in brand.

De gemeente Den Haag heeft gisteren bekend gemaakt dat er tot nu toe zo'n 200 containers in brand zijn gestoken met een schadepost van zo'n 700.000 euro.

Daar kwamen vrijdagavond en vannacht enkele tientallen bij, afgaande op de meldingen voor de brandweer op P2000. Overigens niet alleen in Den Haag, maar bijvoorbeeld ook in Delft, Rijswijk en Zoetermeer; in een aantal plaatsen speelt het 'geen verguning verlenen voor vreugdevuren' niet eens.

Of het in alle gevallen gaat om 'verontwaardigde jongeren die zich afreageren op gemeentelijke eigendommen' of ook om lieden die kopieergedrag vertonen, vertelt het verhaal niet. Voor zover bekend zijn er gisteravond en vannacht geen aanhoudingen verricht.

Net zoals de afgelopen weken was er wel veel politie op straat.

Op de Eikelenburglaan in Rijswijk stond de tram even gestremd, omdat er een autobrand in brand was gestoken op het tramspoor.

bEFTJn.jpeg

vNu4qh.jpeg

hst3hq.jpeg

Op de Fuutlaan in Delft stonden enkele ondergrondse containers in brand.

fDZwbj.jpeg

6M0cSr.jpeg

zlQqm2.jpeg

Op de Frankenslag in Den Haag wordt aan de weg gewerkt. Onverlaten hebben daar het toilet van de wegwerkers in brand gestoken. Deze is volledig vernield.

NifA3P.JPG

NvWsDm.JPG

iekMzV.JPG

2p4u0n.JPG

Het zijn zeer regelmatig niet alleen gemeentelijke eigendommen die ten prooi vallen aan de vlammen; in de Jan van Beersstraat in Den Haag brandde deze bestelbus uit na vermoedelijke brandstichting; omwonenden hoorden enkele harde knallen en daarna zagen zij dat de bestelbus in brand stond.

5Eias4.jpeg

IUIInN.jpeg

UIDWc0.jpeg

aEpK1L.jpeg

Liw6oO.jpeg

UFgiud.jpeg

In de Valeriusstraat in Den Haag werd vannacht deze vuilcontainer in brand gestoken.

kDjWri.jpeg

dkLP0D.jpeg

XUn9Un.jpeg

9upgoe.jpeg

Ook op de Petuniatuin in Zoetermeer is door onverlaten een ondergrondse container in brand gestoken.

w rens1

w rens2

w rens3