Voertuigen uitgebrand in de Jacob Marisstraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Voertuigen uitgebrand in de Jacob Marisstraat

Den Haag - In de Jacob Marisstraat zijn vanavond twee geparkeerde voertuigen uitgebrand.


Om even voor half tien werden meerdere brandweervoertuigen gealarmeerd vanwege twee voertuigen die in brand zouden staan. Ter plaatse bleek dat er een personenauto en een busje in lichterlaaie stonden.

De brandweer schaalde op naar 'middelbrand', maar de inzet van de tweede tankautopuit was maar van korte duur want de brand was snel onder controle. De bewoners van het huis waar de auto's voor stonden hebben angstige momenten doorgemaakt toen hun raam kapot ging door de hitte. De brandweer heeft ze naar de tuin achter de woning gedirigeerd; daar waren ze voorlopig veilig.

Omdat er volgens de melding nog een kind in één van de brandende voertuigen zou(den) zitten, werden ook drie ambulances, de Officier van Dienst Geneeskundig en twee traumahelikopters gealarmeerd. Gelukkig bleek hiervan geen sprake; de inzet van MMT's en de tweede en derde ambulance werd geannuleerd. Ook de inzet van de eerste ambulance bleek (achteraf) niet nodig; er zijn uiteindelijk geen gewonden gevallen.

Vermoedelijk is er sprake geweest van brandstichting. Voorafgaand aan de brand is een flinke knal gehoord, en beide voertuigen stonden 'gewoon' aan de stoeprand geparkeerd.

Update 22:00: een plastic flesje gevonden, naast één van de uitgebrande auto's.

Video en foto's: Jerome Kanaalsteeg

CgrPwy.JPG

Eotcoc.JPG

Ow11iM.JPG

Rsdtm3.JPG

ff2GjR.JPG

HIAP5I.JPG

4sFeKl.JPG

zZTmS9.JPG

98bE7z.JPG

De politie heeft naast één van de voertuigen een flesje veiliggesteld. Mogelijk bevatte dat een brandbare vloeistof.

CXDBEm.JPG

VTa5gq.JPG

e3kPuI.JPG