Inzet brandweer en politie in Haaglanden 28 op 29 december | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Inzet brandweer en politie in Haaglanden 28 op 29 december

Haaglanden - Zoals gedurende de weken hiervoor is het ook vanavond en vannacht aanpoten voor de brandweer in Haaglanden.


Op verschillende plaatsen werden voertuigen, containers en andere objecten in brand gestoken.

Wij doen hieronder per gebeurtenis kort verslag.

Den Haag - Op de IJzerwerf stond een geparkeerde personenauto in brand. De brandweer heeft de brand geblust. Maar de auto is total loss. Er is vermoedelijk sprake van brandstichting. (Foto's: Danny Botman)

hNIWnX.JPG

8fadY6.JPG

JqcH3b.JPG

bCnQ3H.JPG

Den Haag - In de Korbootstraat hadden enkele jongetjes een vuurtje gestookt. Dat was niet toegestaan, dus zij mochten/moesten het samen met de brandweer blussen. (Foto's: Nicky Pronk)

yUgMlc.jpeg

k5FvoL.jpeg

4WKzzX.jpeg

Delft - Op de Sandinoweg hadden onverlaten een container in brand gestoken. De brandweer moest op komen draven om het brandje te blussen. (Foto's: Jim Scheffers)

WymrJT.jpeg

tyGkAv.jpeg

7kAxwC.jpeg

Zoetermeer - Op de Franklinstraat met de Wattstraat stond vanavond een aanhanger in brand. De brandweer heeft de brand geblust, maar de aanhanger raakte zwaar beschadigd. (Foto's: Wilbert Tintel en Jim Scheffers)

DWNZOy.JPG

JpQwHe.JPG

VpjJrO.JPG

VyfFHm.jpeg

Zx0i0E.jpeg

Den Haag - In de Den Helderstraat had een groepje jongeren een vuurtje gestookt in een ton en veroorzaakten zij veel overlast voor de buurt. Er werd vuurwerk afgestoken en door de wijk met brandbare spullen gesleept. De brandweer kwam ter plaatse om het brandje te blussen, maar vergezeld van een flink aantal agenten van het Parate Peloton.

De hulpdiensten hadden eerst verzameld op de Soestdijksekade en zijn vervolgens in kolone naar de Den Helderstraat gereden. De agenten hebben in totaal tien aanhoudingen verricht. Zij zijn allen met arrestantenbussen naar bureau Zuiderpark vervoerd.

Video en foto's: Marcel Zwinkels en Sander Paardekooper

PTWXjD.JPG

j1WfmJ.JPG

sFcxzr.JPG

x0MtAi.JPG

jppTKm.JPG

q6Eta9.jpeg

o2LHNq.jpeg

blOKh0.JPG

CgAOTr.JPG

I4xqxI.JPG

EW0OE8.JPG

Zoetermeer - Op de Lucio Costaruimte is een ondergrondse papiercontainer in brand gestoken. De tankautospuit van kazerne Benthuizen is hiervoor uitgerukt. (Foto's: Jim Scheffers)

6aliSM.jpeg

IMjUJt.jpeg

8ooO8B.jpeg

Den Haag - Vannacht rond één uur stond een geparkeerde auto in brand op de Tesselschadelaan. De brandweer heeft de motorkap en de achterklep moeten forceren om de brand te kunnen blussen. (Foto's: Marcel Zwinkels)

pXBtum.JPG

g54O4K.JPG

CQBmyW.JPG

HxGaNY.JPG

1kAjVL.JPG

Den Haag - Rond half twee is de tankautospuit van kazerne Rijswijk uitgerukt voor een containerbrandje aab de Van der Woudendijk. (Foto's: Jim Scheffers)

P7YUTB.jpeg

ES0h2e.jpeg

yiwuUt.jpeg

Delft - Rond kwart voor twee is een geparkeerde auto in brand geraakt in de Argentiniëstraat. De brandweer was snel ter plaatse, maar de eigenaar moest lijdzaam toezioen hoe zijn kostbare bezit reddeloos verloren ging. (Foto's: Olav Spa)

IiJwdM.jpeg

zDQH1e.jpeg

r4ToG2.JPG

VpAhtx.JPG

Delft - Ongeveer op hetzelfde tijdstip vloog ook een geparkeerd busje in brand op de Van der Kamlaan. Omwonenden hebben met emmers water de beginnende brand weten te blussen. De brandweer heeft nageblust en moest daarvoor een ruitje inslaan. Ook hier wordt brandstichting vermoed. (Foto's: Jim Scheffers)

HQYvs2.jpeg

TU5Dy8.jpeg

Wfvgfv.jpeg

17w5rC.jpeg

vaApkS.jpeg

Delft - Binnen een half uur een derde autobrand in Delft: op de Malisingel vloog om even na twee uur een geparkeerde auto in brand. Ook bij deze derde autobrand wordt vermoed dat derden de brand hebben veroorzaakt. (Foto's en video: Olav Spa en Jim Scheffers)

HtmKsX.jpeg

pT1uOC.jpeg

5DHpRI.JPG

I6CLxx.jpeg

Den Haag - Rond vijf uur vanmorgen moest de bemaning van de tankautospuit van Rijswijk er uit om een brandje in een ondergrondse container te blussen. Dit wordt gedaan door de inhoud van de container onder water te zetten. (Foto's: Jim Scheffers)

Ka4p1i.jpeg

gI0Dm1.jpeg

zHRGA9.jpeg

KEqjGx.jpeg