Inzet brandweer en politie in Haaglanden 29 op 30 december | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Inzet brandweer en politie in Haaglanden 29 op 30 december

Haaglanden - Ook zondag is de brandweer eigenlijk de gehele dag en avond druk bezig geweest met het blussen van afval- en/of containerbrandjes.


Voor zover bekend zijn er vandaag overdag en vanavond echter geen geparkeerde auto's in vlamen opgegaan.

Den Haag - De politie heeft vanavond weer een aantal aanhoudingen verricht op het Dr. de Visserplein in Scheveningen. Zaterdagavond liep het daar ook al uit de hand, toen werd er onder andere zwaar illegaal vuurwerk naar een politievoertuig gegooid.

Een aantal buurtbewoners hadden er een feestje georganiseerd, waarbij onder andere muziek werd gespeeld en een vuurtje werd gestookt. Rond half elf kwam de brandweer ter plaatse om het vuurtje te blussen. De brandweer was vergezeld door een flink aantal manschappen van het Parate Peloton. Nadat het brandje was geblust zijn de resten afgevoerd door een wagen van de Haagse Milieu Service.

De mensen op straat kregen tot 23.00 uur de tijd om nog even bij elkaar te staan, maar moesten daarna vertrekken. Dat tijdstip is later verschoven naar twaalf uur middernacht. Klokslag twaalf uur heeft de politie gevorderd dat iedereen zich moest verwijderen 'omdat andere geweld zou worden gebruikt' en niet lang daarna heeft de politie meerdere personen die nog aldaar stonden, aangehouden. Zelfs bewoners die net uit hun auto stapten werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Volgens de politie zijn totaal 19 personen aangehouden. Overigens werden twee fotografen van deze site tijdens hun werkzaamheden op het Dr. de Visserplein bedreigd en bij hun vertrek zelfs mishandeld door een persoon. Daarvan is later aangifte gedaan.

t3YmSq.JPG

rdGFwq.JPG

mFxtDA.JPG

jaV3Dz.JPG

7a87Xk.JPG

qNNJ5m.jpeg

370eHr.jpeg

rxV0Ns.JPG

HM836n.JPG

HNW42Y.JPG

3tAE3r.jpeg

GYxdYf.JPG

xfLofk.JPG

UbKQiL.JPG

e5k4DY.jpeg

AjrYY1.jpeg

Wlm6SH.JPG

ZPooI5.JPG

YdyHt9.JPG

KV5BIl.JPG

GnSkd2.JPG

Rijswijk - Een mobiel surveillant van Westvlietbewaking constateerde op de Delftweg dat er rook uit een scooter kwam. Hierop werd de bemanning van de tankautospuit van kazerne Delft met spoed ter plaatse gestuurd. Van brand was geen sprake (meer), wel lag er op de scooter een niet ontplofte Cobra 6, welke door de brandweer flink nat is gemaakt. (Foto's: Gabi Gonzalez)

SWOtaz.JPG

9ADqhq.JPG

Oqdr2m.JPG

8jBGdh.JPG

Leidschendam - De brandweer werd vanavond gestuurd naar De Haar voor een meldijg 'gebouwbrand'. Ter plaatse bleek het mee te vallen; er lag een stapel brandende kranten en ander afval op de stoep voor de ingang van een school. De brandweer heeft het brandje vakkundig gedoofd. (Foto's: Gabi Gonzalez)

QwXhB3.JPG

hscuxL.JPG

OjxBH2.JPG

5IcKq1.JPG

Leidschendam - Op de Agatha hebben vandalen vanavond een textielcontainer in brand gezet. Brandweerlieden hebben de contrainer gevuld met water en zo de brand geblust. (Foto's: Gabi Gonzalez)

O9eXj4.JPG

uZ4yEs.JPG

V8Vp8p.JPG

Den Haag - Onverlaten hebben vanavond op het Jan van Riebeekplein de inhoud van een kliko in brand gestoken. En passant werden ook nog eens enkele ruiten van een pand nabij ingegooid. (Foto's: Gabi Gonzalez)

0aPDx4.JPG

AgFMiQ.JPG

oA6p1q.JPG

HQ2vWE.JPG

rxW0Fy.JPG