Dakopbouw in brand op de Voltastraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Dakopbouw in brand op de Voltastraat

Den Haag - In de Voltastraat heeft vanmiddag een grote brand gewoed in de dakpopbouw van een woning.


De brand werd om kwart over twaalf gemeld en ging gepaard met dikke, zwarte, rook die tot ver buiten de stad zichtbaar was. Die zwarte rook werd vermoedelijk veroorzaakt door de combinatie van gebeitst hout en rollen bitumen dakbedekking.

De brand heeft gewoed in een dakopbouw, en heeft zich al snel uitgebreid naar het dakterras van de naasdtgelegen woningen. Er gaan geluiden rond dat er dakbedekkers bezig waren ten tijde van het ontstaan van de brand, maar dat kon nog niet worden bevestigd. De brandweer schaalde direct bij aankomst op naar 'grote brand'.

De brand is bestreden door brandweereenheden uit Den Haag, met ondersteuning uit onder andere Wateringen, Monster en Pijnacker-Nootdorp.

Er zijn enkele personen in de ambulance onderzocht op rookinhalatie. Eén persoon kwam tijdens de brand uit de dakopbouw kruipen, en is met brandwonden en verschijnselen van rookinhalatie vervoerd naar het ziekenhuis.

Volgens de woordvoerder van de brandweer is de brand ontstaan in een dakkapel, en is de brand overgeslagen naar de woning. 

Er zijn twee gasflessen ontploft. Eén van de gasflessen is terecht gekomen op het balkon van een woning aan de Snelliusstraat.

Een aantal omliggende woningen is ontruimd vanwege de brand. Nadat de brand onder controle was, konden een aantal bewoners terug naar hun woningen. Stichting Salvage zal de getroffen bewoners ondersteunen bij het afhandelen van de schade. Met name het getroffen pand en de buren zullen ook veel waterschade hebben.


Video: Idse


Video: o.a Max Kraan, Melody , Caroline Snel , André Meyer-Vitali


Wa itemdankzijtiplijjn

Video: Dean de Bood en Rene Hendriks

Foto's: o.a. Dean de Bood , Dejan Jeremic, Rene Hendriks, Radmer, Caroline Snel, Max Kraan, Raimond Bal, Mick Benschop, Rutger van der Linden, Marco Zuijderwijk en Nathalie

87zO4I.jpeg

HuAuZB.jpeg

UaBFIt.jpeg

R79P3R.jpeg

Ck3Si8.jpeg

3pjldO.jpeg

uZOam2.jpeg

NOFvpz.jpeg

DzTT4W.jpeg

RdKVLi.jpeg

DYK9h5.jpeg

aWGg0O.jpeg

giNxk3.jpeg

gt8TBx.jpeg

6tDItt.jpeg

eu5Jwx.JPG

j3F3KL.JPG

9ZVBEY.JPG

J7WpS5.JPG

27i1is.JPG

AJKEvj.jpeg

Y61Irq.jpeg

kO1Kbj.jpeg

Lzhyv8.jpeg

YUVuJ6.JPG

bqGOvE.JPG

uGX2FN.JPG

gNOQSx.JPG

yUz3uE.jpeg

pCue1W.jpeg