Brand na explosie in studentenflat Rijswijkseplein | Regio15.nl
DutchEnglish

Brand na explosie in studentenflat Rijswijkseplein

Den Haag - Een brand na een explosie in een studentenflat 'De Struyk' op het Rijswijkseplein is opgeschaald naar 'zeer grote brand'.


De brand werd om even over half twaalf gemeld. Hierop zijn brandweervoertuigen van kazernes Centrum en Laak ter plaatse gegaan.

Terwijl de brandweer nog aanrijdend was is opgeschaald naar 'middelbrand' en later zelfs naar 'grote brand' en 'zeer grote brand. Ter aanvulling en ondersteuning werden brandweervoertuigen gestuurd van kazernes uit Rijswijk, Honselersdijk, Wateringen en Wassenaar.

Er is door de autoriteiten ook Grip 1 afgekondigd ten behoeve van de onderlinge coördinatie.

Het Mobiel Medisch Team en meerdere ambulances, ook uit Hollands-Midden, zijn opgeroepen. Of, en zo ja: hoeveel gewonden er zijn is nog niet bekend.

Wat er in brand staat en of er gewonden zijn gevallen is evenmin bekend. De flat zou volgens bewoners 'gasloos' zijn (koken en verwarmen gebeurt op elektriciteit) dus een 'gewoon' gaslek ligt als oorzaak minder voor de hand.

Update 12.20 uur: volgens de woordvoerder van de brandweer zou er in de flat nogelijk een explosie hebben plaatsgevonden. Oorzaak daarvan is nog niet bekend. Er is brand ontstaan op de 16e verdieping en de brand heeft zich verspreid naar naastgelegen appartementen. Er zijn drie personen naar het ziekenhuis vervoerd, waarvan 1 met spoed. Acht personen zijn daarnaast onderzocht in de ambulance maar niet vervoerd.Video en foto's: Rene Hendriks, Daan van den Ende en Donny Kooistra

GZLqeT.JPG

knKM99.JPG

URzpDs.JPG

QfauAW.JPG

UfSqb7.JPG

q7bDAy.JPG

d5he09.JPG

u278JI.JPG

6F4KYN.JPG

hXCCp9.JPG

Pc5pDx.JPG

RMOrKH.jpeg

irWAlM.JPG

mZGcaQ.JPG

uvb3U0.JPG

rNvV6O.JPG

tCuSsS.JPG

XjuzTO.JPG

949svK.JPG

ZW3Xau.JPG

WdDxwN.JPG

2AwBmh.JPG

nEl8Rg.JPG

hwT4tJ.JPG

4vsXnq.JPG

Ke0lSg.JPG

X9zg2P.JPG

xYe01S.JPG

CMKBzh.JPG

Ox2oLc.JPG

3IuPNB.jpeg

vQPYXb.JPG

hHok3P.JPG