Meerdere pogingen om woning in brand te steken | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Meerdere pogingen om woning in brand te steken

Leidschendam - Onbekenden hebben vannacht twee maal geprobeerd om de voordeur van een woning in brand te steken.


Het gaat om een woning in een galerijflat aan de Burgemeester Caan van Necklaan. De eerste poging was rond 04:10 vannacht. Daarbij werd de deurmat aangestoken. Gewaarschuwde brandweermensen trapten het brandje uit. Politiemensen stelden zoveel mogelijk sporen veilig. (tekst gaat verder onder de foto's).

jLOrhH.JPG

YUwFs6.JPG

De tweede poging was rond 07:38 vanmorgen. Daarbij werd blijkbaar een brandbare vloeistof gespoten. Dit keer ontstond er aanzienlijk meer schade. De brandweer bluste de vlammen (tekst gaat verder onder de foto's).

jYW151.JPG

kehqHk.JPG

cxGdKP.JPG

KQlbRa.jpeg

BmFMsY.JPG

uVJWto.jpeg

HhAMIT.JPG

De bewoner was om begrijpelijke redenen geëmotioneerd door de gebeurtenissen. Maar hij ging daarin te ver, en bedreigde de aanwezige politiemensen. Hij werd daarom aangehouden, maar dus niet als verdachte van de brandstichting.

Het in brand steken van de enige deur is natuurlijk een ernstige zaak. Medewerkers van de recherche doen daarom sporenonderzoek en gaan de deuren langs, in de hoop getuigen van de gebeurtenissen te vinden. De brandstichtingen lijken gericht tegen de bewoner; en hebben dus waarschijnlijk niets te maken met de eerdere reeks van autobranden die Leidschendam teisterden.

CCHJVC.JPG

NQK4uZ.jpeg

A3YeIE.jpeg