Grote brand in de Hazerswoudestraat in Zoetermeer | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Grote brand in de Hazerswoudestraat in Zoetermeer

Zoetermeer - Vanmiddag is brand uitgebroken in een woning aan de Hazerswoudestraat.


Bij de eerste alarmering, rond kwart over vier, gingen voertuigen van kazernes uit Zoetermeer en Benthuizen ter plaatse.

Na aankomst bleek dat er bij een woning brand was ontstaan tijdens werkzaamheden in/aan de spouwmuur. De brand heeft zich via de spouwmuur zeer snel uitgebreid naar naastgelegen woningen.

Er zijn zes woningen ontruimd. Volgens de brandweervoorlichter breidde de brand zich razendsnel uit en is bij minimaal vier woningen schade ontstaan. De bewoners van de ontruimde woningen zijn opgevangen in een nabijgelegen school en zijn daar bezocht door waarnemend burgemeester Lokker van Zoetermeer.

Om voldoende materieel en personeel ter plaatse te kunnen hebben is er nog een derde tankautospuit gealarmeerd en werd uiteindelijk opgeschaald naar 'grote brand'.

Er is één persoon in de ambulance onderzocht en met een brandwond vervoerd naar het ziekenhuis.

Vanwege de brand in de spouwmuur is een eenheid van kazerne Ouderkerk a/d IJssel ter plaatse gekomen met de 'Cobra Coldcutter'. De brandweer heeft breek-/sloopwerkzaamheden moeten verrichten om de brand te kunnen blussen.

Een aantal bewoners zal tijdelijk elders moeten worden gehuisvest, omdat hun woningen aanzienlijke water- en roetschade heeft opgelopen. Stichting Salvage ondersteunt hen daarbij.

Rond kwart voor zeven was de brand onder controle. Bij de brandbestrijding en ondersteuning zijn brandweereenheden ingezet uit Zoetermeer, Benthuizen, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Ouderkerk a/d IJssel, Wassenaar, Wateringen en Pijnacker-Nootdorp.Video: Maud Hoofs


Video: Martin van Oostveen en Sebastiaan Barel


Foto's: Maud Hoofs, Martin van Oostveen, Remco F. Gerritsen en Sebastiaan Barel

o8t37f.jpeg

QhAt1L.jpeg

uq7HZG.JPG

XzGEso.JPG

j4BNhd.JPG

EKjaHk.JPG

cxWQA3.JPG

tXHkzy.JPG

[/d1]

4I3AKl.JPG

uF7cOu.JPG

l0Oeya.JPG

Qrb1Hy.JPG

tmTdjm.JPG

h2SKjF.JPG

suwCxx.JPG

r6HwtZ.jpeg

ySy81j.jpeg

pP4FuZ.JPG

SlkxDw.JPG

yN01YE.JPG

e35q83.jpeg

hGbWBZ.jpeg

HesrKS.jpeg

NYYUBd.jpeg

sFeDD1.jpeg