Slooppand op het Julialaantje vol in brand | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Slooppand op het Julialaantje vol in brand

Rijswijk - Op het Julialaantje staat een slooppand volop in brand; de brandweer heeft opgeschaald naar 'zeer grote brand'.


Rond kwart over tien kreeg de brandweer de eerste melding over een mogelijke brand in het pand. Het gaat om een bijgebouw van het voormalige tennispark 'De Hofstede' die daar ooit was gevestigd. In dit pand heeft al vaker brand gewoed.

Bij aankomst van de brandweer bleek er daadwerkelijk brand te zijn en is opgeschaald naar 'middelbrand'.

Even later bleek dat er meer manschappen en materiaal nodig was voor het bestrijden van de brand. Er werd daarom opgeschaald naar 'grote brand en daarna zelfs naar 'zeer grote brand'.

De vlammen slaan uit het pand en de brand gaat gepaard met veel rook. Vanuit omnringende wijken komen klachten over rookoverlast.

De brand wordt bestreden door brandweereenheden uit Den Haag en Rijswijk, met ondersteuning uit onder andere Pijnacker-Nootdorp, De Lier, Wateringen, Maasdijk en Honselersdijk.

Rond kwart over elf is door de autoriteiten GRIP 1 afgekondigd. Dat zal onder andere te maken hebben met de rook. In de nabijheid bevindt zich onder andere een verzorgingstehuis. Dat wordt angstvallig in de gaten gehouden. Om even voor half twaalf werd er echter weer teruggeschaald naar 'Grip 0'.

Het gebouw is een overblijfsel van bowlingcentrum Hofstede wat in 2010 helemaal afbrandde. In 2011 viel er al bijna een boom op het pand. Op 26 september jl. en op 28 maart jl. stond het pand ook al in brand. Er werd toen van brandstichting uitgegaan. Het is niet onwaarschijnlijk dat het pand dit keer opnieuw in brand is gestoken. 


Video en Foto's: Daan van den Ende, Dean de Bood, Nick van Mourik, Donny Kooistra en Marcus

pIpfSF.JPG

axxW7Q.JPG

cI2GF8.JPG

CJiWzr.JPG

h4tCHY.JPG

NBpAoA.JPG

fhupKj.JPG

q03c2k.JPG

ZkRsyh.JPG

veiviL.JPG

kGCyu3.JPG

p6uAZx.JPG

Ie8lkd.JPG

BArJYY.JPG

hdrpfz.JPG

Fylrse.JPG

tk22kJ.JPG

wWNl98.JPG

wl7tIf.JPG

FkEVFK.JPG

MxTN9x.JPG

3id7pY.JPG

Eg4kJb.JPG

0G9tar.jpeg

s7cKE9.JPG

NUrj7Z.JPG

pwdiHl.JPG

d6HcLS.JPG

ZB2TqR.JPG

G6NK55.JPG

ERNLuz.JPG

TcJ9Xw.JPG

m8uigu.JPG

sZ1mcu.jpeg

NNBL2o.jpeg

In Laak, zoals hier op de De Genestetlaan, was de rook goed te zien.

SGliM5.jpeg

eYc2Su.jpeg

AmonJX.jpeg

tKba3j.jpeg

7Aa2dn.jpeg

69DGRI.jpeg