Auto in brand in parkeergarage The Mall of the Netherlands | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Auto in brand in parkeergarage The Mall of the Netherlands

Leidschendam - In een parkeergarage van 'The Mall of the Netherlands' aan de Burgemeester Banninglaan is vanochtend brand uitgebroken.


De brandweer kreeg rond half elf een melding van 'gebouwbrand'. Hierop zijn brandweereenheden van kazernes Leidschendam-Voorburg en Leidschenveen uitgerukt.

In de parkeergarage op de eerste etage staat een auto in brand. Personeel van de naastgelegen Mediamarkt heeft met de brandblussers uit de winkel een eerste bluspoging gedaan, nadat een klant daar binnen liep om bij hen de brand te melden. Diverse getuigen vertellen dat er niet direct een brandalarm afging; dat gebeurde pas toen de temperatuur hoog genoeg was opgelopen, en dat een thermische melder af deed gaan.

Bij aankomst van het eerste voertuig schaalde de brandweer gelijk op naar 'middelbrand'. De bemanning van beide tankautospuiten is ingezet.

Het afzuigsysteem van de parkeergarage heeft er voor gezorgd dat de rook zich niet in de garage of het winkelcentrum verspreidde. Dat kwam ook omdat de brandende auto pal voor de ventilator stond, waardoor alle rook en hitte perfect werd afgevoerd,. De brandweer heeft de brand daarna snel weten te blussen, waardoor erger werd voorkomen.

De Mediamarkt sloot uit voorzorg tijdelijk; en de parkeergarage is ontruimd. De politie en beveiligers houden toezicht zodat er niemand de parkeergarage meer in kan. De brandweer blust de auto intussen na, en controleert de schacht waardoor de hitte en rook zijn afgevoerd om te kijken of daar niet iets in brand is geraakt.

De oorzaak van de brand is niet bekend; maar het gaat om een technisch mankement (en niet om brandstichting).

Om 11:30 uur werd de parkeergarage weer vrijgegeven en mocht iedereen weer bij zijn/haar auto. Door het goed werkende afzuigsysteem zullen de geparkeerde auto's geen schade hebben opgelopen, maar de brandende auto zelf is uiteraard wel total-loss. Het is niet duidelijk of de eigenaar van de auto nog onwetend ergens in het winkelcentrum loopt te winkelen, of dat hij/zij op de hoogte is van het trieste lot van de auto.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Rene Hendriks, Roy Wolters, Jim Lorié en Sharona Muller (via de Whatsapp tiplijn)

73wXL6.jpg

CPl9yH.jpg

X2jTBe.jpg

os2F6j.jpg

K6Qc01.jpg

KOVgER.jpg

27CUbT.JPG

HvGvnC.JPG

3UOGlH.JPG

WSD6Kg.JPG

3SIb3X.JPG

GJesXJ.JPG

fhTX4M.JPG

MVUKAh.JPG

OC61to.JPG

ll0hf5.jpg