Brand in studentenflat Enthovenplein | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brand in studentenflat Enthovenplein

Den Haag - Vanmiddag is brand uitgebroken in een studentenwoning aan het Enthovenplein.


De brand in de keuken van de woning in de studentenflat is rond tien over half vijf door onbekende oorzaak ontstaan. Brandweereenheden van kazernes Laak en Centrum zijn uitgerukt om de brand te bestrijden.

Bij de aankomst van de brandweer kwam er zwarte rook uit de woning. In verband met de brand zijn de overige woningen in het complex ontruimd.

Bij de brandbestrijding en ontruiming is de bemanning van twee tankautospuiten ingezet; de brandweer heeft daarom opgeschaald naar 'middelbrand'.

De bewoners van de ontruimde woningen zijn tijdelijk opgevangen in de Haagse Hogeschool.

De brand zelf was redelijk snel onder controle. De brandweer heeft daarna een de woningen op de verdieping moeten ventileren. De Rijswijkseweg was tijdelijk afgezet in de richting van de Neherkade.

De bewoner van de getroffen woning was thuis ten tijde van het uitbreken van de brand. Deze is in de ambulance onderzocht op rookinhalatie. Ook vijf andere bewoners zijn ter plaatse in de ambulances bij de Haagse Hogeschool onderzocht i.v.m. rookinhalatie.

Vanwege de schade zal de getroffen woning enige tijd onbewoonbaar zijn. Ook de bewoners van tien andere woningen kunnen voorlopig nog niet terug naar hun woning. De overige bewoners mochten omstreeks kwart over zeven weer terug naar hun woningen.

   

Video en foto's: Sander Paardekooper

O7ymnU.JPG

M5eRQD.JPG

PEAO5g.JPG

Fkmu8G.JPG

IBfVPy.JPG

g2LZ0C.JPG

5RtTaR.JPG

jE17vF.JPG

AUKEFt.JPG

9cE6uq.JPG

DVN6dy.JPG

J8fG0u.JPG

saUFAm.JPG

Q9l3Aj.JPG

dNXxk4.JPG

qfE4pG.JPG

zNjDkZ.JPG

8tV7PG.JPG

RGFTrY.JPG

3ievwH.JPG

fqbALz.JPG

5sZHIC.JPG

7wCdV3.JPG

qsMbwy.JPG

3TdrJ6.JPG

MB7ycB.JPG

KmHvyR.JPG

HBj7rI.JPG

UcphPL.JPG

wvE3zd.JPG