Grote brand in studentencomplex Stamkartplein | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Grote brand in studentencomplex Stamkartplein

Den Haag - Vanavond is brand uitgebroken in een pand waarin een aantal studentenwoningen zijn gevestigd.


De meldkamer kreeg rond half acht een melding van een gebouwbrand aan het Stamkartplein.

Hierop werden brandweereenheden van kazernes Den Haag/Laak en Den Haag/Centrum gealarmeerd.

Bij aankomst van de eerste brandweervoertuigen kwam er veel rook uit het pand. Zo'n vijf minuten na de eerste melding werd er op geschaald naar 'middelbrand'. Omdat er extra materieel nodig was om de brand te bestrijden werd er vrij snel daarna verder opgeschaald naar 'grote brand'; een extra tankautrospuit van kazerne Rijswijk werd gealarmeerd. Ondersteuning wordt geboden door voertuigen uit onder andere Wateringen en Monster.

De bewoners van het pand konden allemaal zelfstandig het gebouw verlaten en zichzelf in veiligheid brengen.

Het is niet de eerste keer dat er brand in dit pand is geweest. Gisterochtend om tien over half vijf was er ook al brand uitgebroken. De brandweer schaalde toen op naar 'middelbrand'.

Burgemeester van Zanen van de gemeente Den Haag is ter plaatse geweest om zich over de brand op de hoogte te laten stellen.

Update 20.10 uur: volgens een woordvoerder van de brandweer is de brand ontstaan in een woning op de eerste etage en wel direct naast de woning waar gisternacht brand is geweest. Dat wordt als puur toeval omschreven. De woningen op de eerste etage zijn ontruimd. Er is één persoon onderzocht door ambulancepersoneel maar niet vervoerd.

Update 22.30 uur: De brandweer heeft besloten in een deel van het pand de stroom af te sluiten. Hierdoor zijn 12 woningen tijdelijk onbewoonbaar. Vier van deze woningen hebben door de brand rook- en brandschade opgelopen. Voor de bewoners zal tijdelijke vervangende huisvesting worden gezocht. 

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper en Calvin de Kleijn

xKtnsV.JPG

7YZD5z.JPG

yEE7oM.JPG

CBPWhF.JPG

OPxpJW.JPG

TGAs89.JPG

YPceEb.JPG

iqJ1cR.JPG

DGu2Q3.JPG

7JowLr.JPG

6malCP.JPG

renSxX.jpg

PM8QAy.JPG

4FRsgK.JPG

[/ad3

mEVvM9.JPG

X1zbYX.JPG

luRbEP.JPG